|
|
פסטה אלי אוליו עשבי תיבול |
מרכיבים :
|
6 שיני שום
צרור עשבי תיבול לבחירתכם
מלח ופלפל
1/2 כוס שמן זית
1/4 כפית גרגירי צ'ילי
1/2 כוס פרמזן מגורדת
חבילת פסטה (100 גר')
1 כף חמאה
|
|
אופן הכנה :
|
• קוצצים את השום ואת עשבי התיבול גס. (בזיליקום, נענע, טרגון, פטרוזיליה לימונית ועוד).
•
מערבבים יחד, מוסיפים מלח ופלפל וכותשים את התערובת עם מכתש ועלי. (אפשר לאלתר עם קערה וכף עץ עבה, או פשוט לעבד בבלנדר).
•
מוסיפים לתערובת את האגוזים וממשיכים לכתוש.
•
מוסיפים את השמן בצורה מדורגת וממשיכים לכתוש.
•
מוסיפים מעט גרגירי צ'ילי (לא לכתוש - חריף!).
•
מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה.
•
מניחים את הפסטה החמה על צלחת הגשה, מוסיפים לה כף חמאה ומפזרים מעל את הרוטב.
•
מערבבים היטב, ובוזקים מעל פרמזן, כמה אגוזים שלמים, מלח ופלפל.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|