|
|
קלפוטי (פודינג חמאה) עם דובדבנים |
מרכיבים :
|
1/2 כוס קמח
1 כוס סוכר
קורט מלח
כוס ו-1/4 חלב
3 ביצים
1 כפית וניל
360 גר' דובדבנים
חמאה לשימון
|
|
אופן הכנה :
|
מתחממים תנור ל- 175 מעלות.
•
מערבבים בקערה את הקמח, 2/3 מהסוכר וקורט מלח עם החלב.
•
כשהבלילה חלקה, מוסיפים את הביצים את הוניל וטורפים שוב.
•
מורחים כלי אפיה בחמאה (פיירקס או חרס עמוק) ושופכים פנימה מחצית מהנוזל.
•
אופים בתנור שחיממנו למשך 12 דקות בחום של 175 מעלות על מנת שכשנוסיף את הדובדבנים הם לא ישקעו לתחתית.
•
מוציאים את הבצק מהתנור ומפזרים מעל את הדובדבנים. ניתן לגלען או להשאיר שלמים ולהזהיר את האוכלים.
•
מפזרים מעל הדובדבנים את יתרת הסוכר ושופכים מעל הכול את יתרת הבלילה.
•
מחזירים לתנור ל- 45 דקות.
•
מוציאים מצננים מעט ומגישים כשעדיין חמים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|