חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
סטייק מושלם
נתח סטייק אנטריקוט עבה עם עצם (כ-500 גר')
מלח ופלפל
2-3 כפות שמן צמחי
4 כפות חומץ בלסמי
• מוציאים את הסטייק כחצי שעה לפני הצלייה מהמקרר ומביאים אותו לטמפרטורת החדר.
• מחממים מחבת פסים על חום גבוה לפחות דקה.
• מפזרים על הסטייק מלח ופלפל משני צדדיו.
• משתמשים בשמן צמחי כמו קנולה או חמניות כי שמן זית נשרף מהר, ומפזרים כמה כפות שמן על המחבת החם.
• כשהשמן חם מאוד (כמעט מעלה עשן) מניחים עליו את הסטייק.
• צולים את הסטייק על חום גבוה 2 דקות וכשיש עליו סימנים יפים של חריכה, הופכים צד.
• ממשיכים לצלות עוד 2 דקות ושוב הופכים צד. מניחים את הסטייק אנכית לסימני החכיכה כדי לקבל רשת נאה.
• אחרי 2 דקות הופכים את הסטייק עוד פעם ומניחים אותו במאונך כדי לקבל סימני רשת.
• בסטייק עבה, יש לסגור גם את השוליים (שני צדדים או 4 בהתאם לעובי) על ידי העמדת הסטייק על צידו תוך שאנו מחזיקים אותו עם מלקחיים כדי שלא יפול.
• לסטייק של 500 גר' ידרשו בערך 10-15 דקות צלייה.
• יש להקפיד כל העת שהמחבת חם מאוד ואפילו מעשן.
• כשהסטייק מוכן, מוציאים אותו מהמחבת, ומעמידים על רשת כדי שלא ישחה בתוך הנוזלים של עצמו.
• שופכים למחבת את החומץ הבלסמי.
• מכבים את האש ומגרדים את שאריות הטיגון מהמחבת כדי שיתערבבו בחומץ.
• שופכים את הרטב הבלסמי על הסטייק ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים