|
|
לחם פירות יבשים וגלידת בננה ברוטב חלבה |
מרכיבים :
|
200 גר' אגוזים שונים
200 גר' צימוקים
100 גר' משמשים מיובשים חתוכים
3 ביצים
1/4 כוס סוכר חום דמוררה
1/4 כוס קמח מלא
1 כף ליקר קוונטרו (ליקר תפוזים)
1 בננה קפואה (שהוכנסה למקפיא יום קודם קלופה עטופה ניילון נצמד)
2 כפות טחינה משומשום מלא
תמצית וניל
|
1 כף דבש או סילאן.
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים בקערה את האגוזים השלמים (אגוזי לוז, מלך, אגוזי פקאן ושקדים) עם הצימוקים והמשמשים היבשים חתוכים לרבעים.
•
בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים את הסוכר, הקמח והליקר, מערבבים הכל יחד עד שאין גושים.
•
מוסיפים לקערה עם הבלילה את את האגוזים והפירות ובוחשים בעדינות.
•
מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות.
•
אופים כשעה או עד שמשחים.
•
להכנת רוטב החלבה, שמים את הטחינה, הדבש, תמצית הוניל ומעט מים בכלי ובוחשים עד לקבלת מרקם חלק.
•
אם רוצים את המרקם דליל יותר מוסיפים עוד מים.
•
מכניסים את הבננה למעבד מזון ומרסקים. (אם הבננה לא היתה מספיק בשלה ומתוקה כשהקפאנו אותה אפשר להוסיף מעט דבש או סירופ מייפל למעבד המזון).
•
יוצרים כדור גלידה מתערובת הבננה הקפואה.
•
מגישים כדור גלידת בננה וומזלפים מעל מרוטב החלבה.
•
ניתן לפזר מעל אגוזים לקישוט.
•
מגישים עם עוגת האגוזים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|