חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
לחם פירות יבשים וגלידת בננה ברוטב חלבה
200 גר' אגוזים שונים
200 גר' צימוקים
100 גר' משמשים מיובשים חתוכים
3 ביצים
1/4 כוס סוכר חום דמוררה
1/4 כוס קמח מלא
1 כף ליקר קוונטרו (ליקר תפוזים)
1 בננה קפואה (שהוכנסה למקפיא יום קודם קלופה עטופה ניילון נצמד)
2 כפות טחינה משומשום מלא
תמצית וניל
1 כף דבש או סילאן.
• מערבבים בקערה את האגוזים השלמים (אגוזי לוז, מלך, אגוזי פקאן ושקדים) עם הצימוקים והמשמשים היבשים חתוכים לרבעים.
• בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים את הסוכר, הקמח והליקר, מערבבים הכל יחד עד שאין גושים.
• מוסיפים לקערה עם הבלילה את את האגוזים והפירות ובוחשים בעדינות.
• מוזגים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות.
• אופים כשעה או עד שמשחים.
• להכנת רוטב החלבה, שמים את הטחינה, הדבש, תמצית הוניל ומעט מים בכלי ובוחשים עד לקבלת מרקם חלק.
• אם רוצים את המרקם דליל יותר מוסיפים עוד מים.
• מכניסים את הבננה למעבד מזון ומרסקים. (אם הבננה לא היתה מספיק בשלה ומתוקה כשהקפאנו אותה אפשר להוסיף מעט דבש או סירופ מייפל למעבד המזון).
• יוצרים כדור גלידה מתערובת הבננה הקפואה.
• מגישים כדור גלידת בננה וומזלפים מעל מרוטב החלבה.
• ניתן לפזר מעל אגוזים לקישוט.
• מגישים עם עוגת האגוזים.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים