|
|
פלפלים ממולאים - טולטוט פפריקה |
מרכיבים :
|
6 פלפלים ירוקים
500 ג' בשר טחון
1 קופסת עגבניות מקולפות מרוסקות (480 גר')
3/4 כוס אורז חצי מבושל
1 קופסת רסק עגבניות קטן
1.5 כפות קמח
2 כפות סוכר
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
5 כפות שמן
מלח ופלפל שחור
|
1 כפית כמון (לא חובה)
|
אופן הכנה :
|
• קוטמים את הקצה הרחב של הפלפלים ומוציאים את הליבה.
•
שמים את הבשר בכלי ומערבבים אותו עם הפטרוזיליה ו-2 כפות שמן.
•
מתבלים את הבשר בכף מלח, 1/2 כפית פלפל שחור (מומלץ גם להוסיף כפית כמון).
•
מכינים אורז חצי מבושל: מחממים סיר עם 2 כוסות מים וכפית מלח.
•
מביאים לרתיחה ושופכים את האורז פנימה.
•
אחרי 2-3 דקות רתיחה מכבים את האש ומסננים את האורז מהמים.
•
מצננים את האורז 10 דקות ומערבבים אותו בבשר.
•
ממלאים את הפלפלים בבלילת הבשר והאורז ומניחים בצד.
•
שמים סיר על אש בינונית עם כף שמן ומערבים פנימה כף וחצי קמח.
•
מערבבים על האש כ-3 דקות עד שנוצרת רביכה והקמח נבלע בשמן ומתבשל.
•
מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות ומערבבים.
•
מוסיפים עוד כוס מים, 2 כפות סוכר, פלפל שחור ומלח, וטועמים.
•
משכיבים או מעמידים את הפלפלים הממולאים בתוך הסיר, ומבשלים כשעה עד שהם מתרככים.
•
מידי פעם בודקים שלא חסר נוזל ומזלפים מהרוטב על הפלפלים.
•
מוציאים את הפלפלים הממולאים מהסיר, ומגישים עם הרוטב בצד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|