|
|
שעועית ירוקה מוקרמת |
מרכיבים :
|
שקית שעועית ירוקה טריה
1/2 כוס מלח
שמן זית
1 בצל חתוך לרצועות
1/4 כוס ציר ירקות
1/4 כוס שמנת מתוקה 35%
|
|
אופן הכנה :
|
קוטמים את הקצוות של השעועית ומשאירים אותה שלמה.
•
מרתיחים מים חמים על האש, חשוב להרתיח הרבה מים בסיר גדול על מנת שהמים ימשיכו לרתוח גם לאחר שנכניס את השעועית.
•
מכניסים למים הרותחים חצי כוס מלח וממתינים שימס.
•
מכניסים את השעועית מערבבים מעט וסוגרים את מכסה הסיר.
•
מבשלים את השעועית 10 דקות, מוציאים ומכניסים מיד לקערת מים עם קרח על מנת לעצור את הבישול ולהשאיר את הצבע הירוק.
•
מחממים מחבת עם מעט שמן זית, ומטגנים בו את הבצל. כשהבצל נהיה שקוף, מוסיפים את ציר הירקות, מערבבים ומוסיפים את השמנת המתוקה. מערבבים ומצמצים את הרוטב, ושופכים פנימה את השעועית. מערבבים היטב,
מוסיפים מלח ופלפל ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|