|
|
רוסטביף בסיסי |
מרכיבים :
|
כמה ענפי רוזמרין
פלפל שחור גרוס ומלח
שמן זית
|
|
אופן הכנה :
|
•לוקחים נתח אנטריקוט שלם בטמפרטורת החדר, חורצים חתכים בשומן עם סכין או מזלג ותוקעים בהם את ענפי הרוזמרין.
•
מפזרים על כל הנתח פלפל שחור, מעליו מפזרים שמן זית, ומלח.
•
מאפסים את מדחום הבשר באמצעות כוס עם מים והרבה קרח- צריך להגיע ל-32 מעלות פרנהייט (כלומר - 0 מעלות צלזיוס).
•
מניחים את הרוסטביף על תבנית, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות צלזיוס משך 30 דקות.
•
אחרי 30 דקות מורידים את החום בתנור ל-180 ומבשלים עוד 20-30 דקות.
•
בודקים מדי פעם את הטמפרטורה בתוך הבשר (תוחבים את המדחום לחלק העבה של הבשר), כשמגיע ל-130 מעלות פרנהייט (שהן 55 מעלות צלזיוס) ניתן להוציא את הבשר מהתנור.
•
מוציאים את הרוסטביף מהתנור, מסירים את עלי הרוזמרין ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|