|
|
עגבניות מיובשות בתנור |
מרכיבים :
|
עגבניות תמר
אבקת שום
פלפל שחור גרוס
טימין טרי
שמן זית משובח
מלח
|
|
אופן הכנה :
|
•לוקחים עגבניות תמר (לא קשות מידי) מורידים את פרוסה מהקצה של הגבעול וחוצים לשנים.
•
מרוקנים כל מחצית עגבניה עם כף מהגרעינים ומשאירים רק את ה"בשר".
•
מכסים תבנית בנייר כסף ומסדרים עליה את חצאי העגבניות (עם הקליפה למטה).
•
מפזרים על העגבניות את אבקת השום, והתבלין נוסח פרובאנס. מופזרים מעל כמה ענפי טימין טרי, מלח ופלפל ושמן זית משובח, ומכניסים לתנור שחומם ל-100c מעלות לשעתיים וחצי עד שלוש שעות (עד השחמה והתכווצות).
•
מוציאים את העגבניות מהתנור ומכניסים אותן לצנצנת, עם גבעולי טימין טרי. מוחצים אותן כדי שלא ישאר אויר וממלאים את הצנצנת עד הסוף בשמן זית משובח.
•
ניתן לשמור במקרר לשבועיים אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|