|
|
בישקוטים - עוגיות לשון חתול |
מרכיבים :
|
5 חלבונים
4 חלמונים
2/3 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את החלבונים בקערה ומוסיפים להם 2 כפות מהסוכר.
•
מקציפים את החלבונים עם מיקסר עד שמתקבל קצב יציב וקשה.
•
בקערה נפרדת שמים את החלמונים עם כפית תמצית וניל ויתרת הסוכר, ומקציפים עם מיקסר עד שמתקבלת תערובת בצבע צהוב חיוור.
•
מוסיפים את קציפת החלבונים לתוך תערובת החלמון בעדינות בעזרת לקקן, על מנת שלא לשבור את הקצף.
•
מוסיפים את הקמח (מנופה) ואת אבקת האפייה, ומקפלים בעדינות לתוך התערובת, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
•
מכינים תבנית עם נייר אפייה בלתי דביק ומעבירים את הבלילה לשקית זילוף או שקית רגילה שחתכתם את הקצה שלה עם מספריים.
•
מזלפים את לשונות החתול על נייר האפייה עם מרחק של 2 סנטימטר בין אחת לשני.
•
יתקבלו בערך 30 לשונות חתול או בישקוטים באורך של 5-7 סנטימטר.
•
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות משך כ- 7 דקות או עד שהם מזהיבים יפה.
•
מצננים על התבנית כ- 20 דקות, ואז ניתן להעביר את לשונות החתול לרשת צינון.
•
העוגיות יהיו מעט רכות בתחילה, ויתקשו אחרי שיתיבשו.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|