|
|
שוקי עוף בדבש וחרדל |
מרכיבים :
|
10 שוקי עוף או לחילופין עוף שלם חתוך ל- 8
1/2 כוס חמאה מומסת (או מרגרינה)
1/2 כוס דבש
1/4 כוס חרדל
1 כפית מלח
1 כפית אבקת קארי
כמה כפות שומשום קלוי (לא חובה)
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים תנור ל- 180 מעלות.
•
מכינים תבנית עם נייר כסף ועליה מסדרים את שוקי העוף בשכבה אחת.
•
למרינדה מערבבים 1/2 כוס חמאה או מרגרינה מומסת, עם 1/2 כוס דבש, 1/4 כוס חרדל, כפית מלח וכפית קרי ומערבבים יחד.
•
שופכים את הרוטב על השוקיים ומצפים אותן היטב.
•
מכסים את התבנית עם נייר כסף ואופים בתנור משך 30 דקות.
•
אחרי 30 דקות, מסירים את נייר הכסף, ומורחים את העוף עם המיצים שניקוו בתבנית.
•
מחזירים את התבנית לתנור לעוד 15 דקות, ואז מוציאים אותה ומורחים עוד מהנוזלים על העוף.
•
חוזרים על הפעולה כל 15 דקות, עד שהעוף מוכן. (בערך עוד 30 עד 45 דקות).
•
לפני סיום, אפשר להעלות את התנור לגריל כדי לקבל צבע שחום יפה.
•
כשהעוף מוכן, אפשר לבזוק עליו גרגירי שומשום ולהגיש חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|