|
|
ספנקופיטה - פשטידת תרד יוונית |
מרכיבים :
|
8 דפי בצק פילו
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 ביצים טרופות קלות
3 גבעולי בצלי ירוק קצוץ (עלים וראש)
2 שיני שום קצוצות
1/2 כוס גבינת ריקוטה
1 כוס גבינת פטה בפירורים
900 גר' תרד שטוף היטב וחתוך (או תרד קפוא).
1/4 כוס שמן זית
|
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
•
ספריי שמן
|
אופן הכנה :
|
• מחממים את התנור מראש ל- 180 מעלות.
•
מרססים תבנית מרובעת בקוטר 23 סנטימטר בספריי שמן או חמאה.
•
להכנת התרד: שוטפים את העלים היטב וקוצצים אותם. לחילופין, ניתן להשתמש באותה הכמות של תרד קפוא שנסחט הייטב (ללא נוזלים).
•
מחממים מחבת על אש בינונית עם 3 כפות שמן זית.
•
כשהמחבת חמה, מוסיפים את הבצל, הבצל הירוק והשום ומאדים יחד עד שמתרכך ומקבל צבע צהוב (כ- 3 דקות.)
•
מוסיפים את התרד הטרי או הקפוא ומאדים יחד כ- 5 דקות, עד שהתרד מאבד את הנפח שלו ומתחיל "להזיע".
•
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וממשיכים לאדות עוד 2 דקות.
•
כשהתערובת מוכנה, מעבירים אותה למסננת, כדי להיפטר מהנוזלים, ולוחצים מעל קלות עד שהתרד "מתיבש".
•
בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, מוסיפים 1/2 כפית גבינת ריקוטה, וכוס גבינת פטה מפוררת ומערבבים הכול היטב.
•
שופכים את התרד לתוך תערובת הגבינות ומערבבים היטב.
•
להכנת הפשטידה: מכינים 1/4 כוס שמן זית בקערה קטנה עם מברשת.
•
פותחים עלה פילו ומסדרים אותו על התבנית המשומנת, כך ששני הצדדים של הבצק יוצאים מגבולות התבנית.
•
מברישים את הבצק קלות עם שמן זית.
•
מניחים מעל הפילו עוד עלה בצק ומברישים גם אותו בשמן זית.
•
חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים של בצק (סך הכול 4 עלים).
•
שופכים את תערובת הגבינות והתרד לתבנית ומסדרים בצורה שווה.
•
מקפלים את הבצק שנותר בצדדים מעל התרד ומושחים אותו בשמן זית.
•
מכסים את הפשטידה עם 4 עלי בצק הפילו שנותרו, כאשר בין עלה לעלה, מושחים אותם עם מברשת בשמן זית.
•
את שאריות הבצק שנותרו מחוץ לתבנית, חותכים או מקפלים פנימה לתוך הפשטידה, ומושחים שוב בשמן זית.
•
אופים את הפשטידה בתנור שחיממנו בראש משך 30 עד 40 דקות- או עד שהבצק זהוב ופריך.
•
מוציאים את הפשטידה מהתנור, מצננים 5 דקות וחותכים לריבועים.
•
מגישים את הספנקופיטה חמה.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|