|
|
מיני עוגות דבש - מלומקרונה |
מרכיבים :
|
לסירופ: 3 כוסות מים
2 כוסות סוכר
200 גר' (3/4 כוס) דבש
2 כפות מיץ לימון טרי
לבצק:
1 קילו קמח
2 כוסות שמן חמניות
2 כפות אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
1 כפית קינמון
|
1 כפית פלפל אנגלי טחון (Allspice)
•
1 כפית ציפורן טחון
•
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
•
1 כוס מיץ תפוזים
•
1 כף ברנדי או קוניאק
•
1 כוס אגוזי מלך טחונים גס
|
אופן הכנה :
|
• להכנת הסירופ: מוסיפים 3 כוסות מים פושרים לסיר עם 2 כוסות סוכר ומחממים על אש בינונית עד שהסוכר מתחיל להתמוסס.
•
מוסיפים את הדבש, ואת מיץ הלימון ומערבבים עד שהכל נמס ומתחיל לבעבע ואז מסירים מהאש.
•
לבצק: מוסיפים לקמח 1/2 כוס סוכר, אבקת אפייה, קינמון, ציפורן ופלפל אנגלי ומערבבים.
•
מוסיפים 2 כוסות שמן וכף ברנדי ומערבבים היטב.
•
מערבבים את הסודה לשתיה (ביקרבונט) בתוך כוס מיץ התפוזים עד שהיא מקציפה, ושופכים הכל לתוך הבצק.
•
מערבבים הכול היטב עד שמתקבל בצק במרקם שומני שמזכיר בצק עוגיות (שימו לב לא ללוש יותר מידי כדי שהעוגות לא תתקשנה!).
•
מכינים תבנית או כמה תבניות עם נייר אפייה.
•
בעזרת הידים או כף מכינים כדורים קטנים, משטחים אותם מעט ומסדרים על גבי התבנית במרחקים שוים זה מזה.
•
בעזרת מזלג, משטחים מעט את העוגות ויוצרים עליהן שתי וערב של פסים.
•
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות משך כ- 20 עד 25 דקות או עד שהעוגות זהובות ומוכנות.
•
כשהעוגות מוכנות, מוציאים אותן חמות מהתנור וטובלים אותן במלואן בסירופ הדבש.
•
טובלים כל עוגה לכמה שניות ואז מוציאים אותן עם כף מחוררת לצלחת הגשה.
•
בוזקים מעל כל עוגה אגוזי מלך קצוצים ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|