|
|
לחמניות חלה |
מרכיבים :
|
60 גר' שמרים יבשים
3 כפות סוכר
6 כוסות מים חמים ( כ- 40 מעלות)
4 כפות מלח
2 קילו ו- 700 גרם קמח לחם
2 כוסות סוכר
1 ו- 1/4 כוסות שמן קנולה
4 חלמונים
2 ביצים טרופות
1/2 כוס שומשום או פרג או שניהם
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערה את השמרים היבשים, 3 כפות סוכר ו-2 כוסות מים חמים ומערבבים.
•
מכסים את השמרים ומניחים להם לנוח 10 דקות.
•
בקערה נפרדת שמים 4 כפות מלח עם 2 קילו ו-700 גר' קמח.
•
מוסיפים לקערה 2 כוסות סוכר ו-4 חלמונים.
•
יוצרים חור במרכז הקמח ומוסיפים את השמרים שתססו בנתיים והכפילו את נפחם.
•
מתחילים לעבד את הבצק לאט ומוסיפים בהדרגה את 4 כוסות המים הנותרות.
•
מעבדים את הבצק ומוסיפים 1/2 כוס שמן.
•
ממשיכים ללוש את הבצק משך 10 דקות ותוך כדי מוסיפים עוד חצי כוס שמן, עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.
•
שמים את הבצק בקערה גדולה, מצפים אותו היטב בשמן ומכסים אותו במגבת בד.
•
מניחים לבצק לתפוח משך 20 דקות במקום חמים.
•
לאחר 20 דקות, מרטיבים את הידיים בשמן ולשים את הבצק עוד 5 דקות.
•
מצפים את הבצק בשמן, מכסים אותו במגבת בד ומניחים לו לתפוח משך שעה.
•
אחרי שעה, מצפים שוב את הידיים עם שמן ולשים את הבצק עוד 5 דקות כדי להוציא ממנו את האויר.
•
מצפים את הבצק בשמן שוב, מכסים אותו במגבת בד ומניחים לו לתפוח משך עוד שעה.
•
אחרי שעה, מצפים שוב את הידיים עם שמן ולשים את הבצק, ולאחר מכן חותכים אותו ל-4 חלקים, שמכול חלק נכין חלת לחמניות.
•
לוקחים כול אחד מהחלקים ולשים אותו שוב, ואז חותכים כול חלק ל- 8 חתיכות שוות.
•
יוצרים עיגול מכול אחד מ-8 החלקים ומסדרים את הלחמניות כמו פרח: אחת במרכז תבנית עגולה משומנת, והשאר מסביבה.
•
מסדרים 4 תבניות עגולות בצורה דומה.
•
בקערה נפרדת, טורפים שתי ביצים ומושכים את הלחמניות בביצה טרופה באמצעות מברשת.
•
מפזרים מעל שומשום או פרג.
•
אופים את לחמניות החלה בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות משך 10 דקות, ואז מורידים את התנור ל- 180 מעלות ואופים עוד 35 עד 45 דקות.
•
מוציאים את החלות מהתנור, מצננים ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|