|
|
קוגל תפוחי אדמה |
מרכיבים :
|
3/4 כוס שמן זית
3 ביצים
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
6 תפוחי אדמה אדומים גדולים
1 בצל גדול חתוך לרבעים
|
|
אופן הכנה :
|
• שופכים בערך רבע כוס שמן זית לקערת פיירקס מרובעת ומכניסים את הקערה לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות.
•
בנתיים, מקלפים את הבצל ו-6 תפוחי אדמה מזן דזירה.
•
מכינים את מעבד המזון לגריסה גסה (כמו בפומפיה) וטוחנים קודם את הבצל ואז את תפוחי האדמה (מומלץ לחתוך אותם קודם לאורך כדי שיכנסו למגרסה).
•
לחילופין ניתן גם להשתמש בפומפיה, אך בזמן הריסוק, מומלץ לשמור את תפוחי האדמה הקלופים בקערת מים כדי שלא ישחימו.
•
בנתיים מחממים סיר עם 2/4 כוס שמן זית על אש בינונית עד כמעט רתיחה.
•
טורפים 3 ביצים בקערה ומוסיפים להם מלח ופלפל.
•
מערבבים את תפוחי האדמה המרוסקים עם הביצה ואז מוסיפים לתערובת את השמן החם (בזהירות).
•
מוציאים את תבנית הפיירס מהתנור ושופכים לתוכה את תערובת תפוחי האדמה והשמן.
•
מחזירים את התבנית לתנור בזהירות ואופים משך שעה.
•
השמן החם, יגרום לתחתית הקוגל להשחים יפה, ויתחיל את תהליך הבישול.
•
כשהקוגל מוכן, מוציאים אותו מהתנור, מצננים ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|