|
|
קרונאט |
מרכיבים :
|
60 מ"ל חלב
65 מ"ל מים חמים
6 גר' שמרים יבשים (1 כפית)
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
125 גר' קמח
125 גר' קמח לחם
1/2 כפית מלח
30 גר' סוכר
קערה עם סוכר וניל
לציפוי ומילוי:
|
קרם פטיסייאר או אחר לבחירתכם
|
אופן הכנה :
|
• מערבבים יחד 60 מ"ל חלב עם 65 מ"ל מים חמים, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים היטב.
•
שמים בקערת המיקסר: 250 גר' קמח, 30 גר' סוכר, 1/2 כפית קמח ו-150 גר' קוביות חמאה קרה.
•
מעבדים את הבצק בפולסים מהירים ומותירים אותו מעט גושי (גושי החמאה שלא נמסו, יוסיפו אווריריות לבצק).
•
שופכים את התערובת היבשה לתוך תערובת הנוזלים והשמרים ומערבבים עם כף עד שמתקבל בצק גושי אך אחיד.
•
יוצרים מהבצק עיגול (בלי לעבד אותו היטב!), מניחים בקערה, מכסים עם מגבת ומכניסים למקרר משך שעתיים.
•
לאחר שעתיים, מקמחים משטח עבודה ובעזרת מערוך יוצרים מלבן בצק בעובי סנטימטר.
•
מקפלים צד אחד של הבצק למרכז ומעליו מקפלים את הצד השני (כמו מעטפה) עד שמתקבל ריבוע בן שלוש שכבות.
•
משטחים את הריבוע שנית למלבן ושוב מקפלים אותו לריבוע בן שלוש שכבות.
•
חוזרים על הפעולה עוד פעם אחת כדי ליצור שכבות.
•
מניחים את הבצק המקופל בקערה ומכסים עם מגבת בד.
•
מניחים לבצק לנוח במקרר משך 4 שעות לפחות או משך לילה.
•
מוציאים את הבצק מהמקרר למשטח מקומח.
•
בעזרת מערוך, משטחים את הבצק למשטח בעובי 1/2 סנטימטר.
•
בעזרת רינגים מתאימים, יוצרים סופגניות עם חור מכול הבצק.
•
מניחים את עיגולי הבצק ואת טבעות הבצק (הדונאטס) על משטח מקומח, מכסים אותם במגבת בד נקייה ומניחים להם לנוח במקום חמים משך שעה.
•
לאחר שעה, מחממים סיר עם שמן טיגון חצי עמוק עד לרתיחה.
•
מטגנים את הקרונאטס ואת הסופגניות ללא חור בערך 2-3 דקות מכול צד עד שהם משחימים מעט.
•
כשהקרונאט מוכנים, מוציאים אותם לנייר סופג.
•
טובלים את הצד העליון של הקרונאטס בסוכר וניל.
•
מזריקים פנימה קרם פטיסיאר או קרם אחר לבחירתכם.
•
ניתן גם להכינן זיגוג של אבקת סוכר ולימון ולזלף מעל.
•
אוכלים מיד.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|