חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
ירכי עוף חריף מתוק
8-10 ירכי עוף
1/2 כוס חרדל דיז'ון
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
1 כפית אבקת חרדל
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
1 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
1 בצל חתוך לעיגולים
4 שיני שום כתוש
ספריי שמן זית
• לוקחים כול אחת מהירכיים עם העור, ובעזרת סכין חדה, יוצרים שני חתכים עמוקים לרוחבה (ראו בסרטון כיצד).
• מערבבים בקערה 1/2 כוס חרדל דיג'ון עם סוכר חום, חומץ יין אדום, אבקת חרדל, 1/2 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה, 4 שיני שום קצוץ דק ומלח ופלפל לפי טעם. (אם אתם רוצים חריפות גבוהה - הוסיפו יותר פלפל אדום או פפריקה חריפה).
• שמים את ירכי העוף בתוף שקית אטומה ושופכים פנימה את הרוטב.
• מעסים את העוף היטב משך כמה דקות כדי שהרוטב יכנס לכול החרכים, ומשאירים את השקית במקרר משך 4 שעות עד לילה.
• מוציאים את העוף מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר.
• מצפים תבנית עם נייר כסף ומרססים אותה עם שמן.
• מפזרים על התבנית עיגולי בצל גדולים.
• מסדרים את ירכי העוף על גבי הבצל, מרססים אותם במעט שמן זית ובוזקים עליהם עוד שכבה של מלח ועליה עוד מעט פפריקה חריפה.
• שמים את התבנית במרכז תנור שחומם לחום גבוה מאוד של 230 מעלות משך 35 עד 45 דקות, עד שהעוף רך ומוכן.
• כשהעוף מוכן, מוציאים אותו מהתנור ומעבירים את הנוזלים בתבנית, לסיר קטן.
• מצמצמים את הרוטב על אש גבוהה עד שהוא מצטמצם בחצי ובוזקים את הרוטב על העוף.
• מגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים