חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
כתף טלה בדבש ורימנים
6 נתחי כתף טלה עם או בלי עצם (קילו 300 גר')
1/4 כפית רוזמרין טחון
8 עלי נענע או מנטה קצוצים
1/4 כפית פתיתי צ'ילי אדום
1/3 כוס חומץ בלסמי מעולה
2 כוסות מיץ רימונים
1 בצל חתוך לחצאי סהר
1 כף שמן צמחי
4 שיני שום פרוסות
1 כף דבש
מלח ופלל שחור גרוס
• 2 כפות גרעיני רימונים
• 1 כף גרעינים לבנים קלופים
• מביאים את נתחי הטלה לטמפרטורת החדר ובוזקים עליהם בנדיבות מלח ופלפל שחור גרוס.
• מחממים מחבת מותאמת לתנור עם כף שמן על אש גבוהה, וצורבים את הנתחים היטב משני הצדדים - עד השחמה (בערך 4-5 דקות מכול צד).
• כשהטלה מוכן מוציאים את הנתחים לצלחת, מורידים לאש בינונית, ומוסיפים למחבת את הבצל.
• מערבבים את הבצל עם מיצי הטלה במחבת, ומאדים אותו משך 4 דקות.
• מוסיפים גם את השום ומערבבים 30 שניות ומוסיפים 2 כוסות מיץ רימונים.
• מוסיפים 1/3 כוס חומץ בלסמי, מעלים לאש גבוהה ומתחילים לצמצם את הנוזלים.
• כשהנוזל רתח, מוסיפים 1/4 כפית רוזמרין, מעט פתיתי צ'ילי ו- 8 עלי נענע טריים.
• מצמצמים את הנוזלים לחצי מהכמות ומכבים את האש.
• מחזירים את נתחי הטלה למחבת ומכסים אותם מעט בבצל המאודה.
• מכסים את המחבת עם מכסה, ומכניסים אותה לתנור למשך שעתיים על חום של 150 מעלות. (או עד שהבשר רך).
• כשהטלה רך, מוציאים את המחבת מהתנור, ומניחים את הנתחים על צלחת הגשה.
• מחזירים את המחבת עם הנוזלים לאש גבוהה לעוד 5 דקות כדי לצמצם את הרוטב בחצי, ומוסיפים לו כף דבש (לא חובה).
• כשהרוטב מוכן, שופכים אותו על הטלה, ומעטרים בכמה עלי נענע קצוצים, גרעיני דלעת קלויים וגרגירי רימון טריים.
• ניתן להכין יום לפני ולחמם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים