|
|
כבד בקר בסגנון מרוקאי |
מרכיבים :
|
300 גר' כבד בקר חתוך לפרוסות דקות
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס או פלפל קאיין
1 כפית מלח
2 כפיות כוסברה קצוצה דק
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1 כף חומץ לבן או מיץ לימון
לציפוי: קמח לבן
|
לטיגון: שמן זית מיוחד לטיגון או זיתולה.
|
אופן הכנה :
|
• להכנת המרינדה מערבבים יחד את התבלינים.
•
שמים בקערה 2 כפיות פפריקה, כפית כמון, מלח ופלפל קאיין.
•
מוסיפים את השום, הכוסברה (אפשר להחליף בפטרוזיליה), כף שמן זית וכף חומץ או מיץ לימון.
•
מערבבים היטב ומוסיפים בערך כף עד 2 כפות מים כדי לקבל מרקם נוזלי מעט.
•
פורסים את הכבד לפרוסות דקות (לבקש מהקצב לפרוס את הכבד בעובי של שניצל), ומצפים היטב במרינדה שנקראת צרמולה.
•
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לה לנוח במקרר משך שעתיים עד לילה שלם.
•
לטיגון, מוציאים את הכבד מהמקרר לפחות שעה לפני הטיגון, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
•
מכינים מראש צלחת עם קמח לבן, מוציאים נתח כבד מהמרינדה וטובלים אותו בקמח.
•
מחממים מחבת על אש בינונית, וכשהמחבת חמה מוסיפים 1/4 כוס שמן זית (לטיגון חצי עמוק).
•
מנערים פרוסת כבד כדי להסיר את שאריות הקמח ומניחים על המחבת החמה
•
מטגנים בערך דקה עד דקה וחצי מכול צד-עד שהכבד נעשה ורוד בפנים.
•
שימו לב שטיגון ממושך מידי יגרום לכבד להתקשות.
•
מוציאים את הכבד לצלחת עם נייר סופג.
•
מגישים חם או קר, בדרך כלל כמנה ראשונה עם הסלטים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|