| 
        
 | 
  
    
  
      
	
		
              
                            | 
              כבד בקר בסגנון מרוקאי | 
              
              
      
                    
                    | 
                   מרכיבים :
                     |  
                    
                    |   
                     300 גר' כבד בקר חתוך לפרוסות דקות
            
                     2 כפיות פפריקה מתוקה
                     
                     1 כפית כמון
                       
                       1/2 כפית פלפל שחור גרוס או פלפל קאיין
                      
                         1 כפית מלח
                   
                     
                      2 כפיות כוסברה קצוצה דק
                    
                     2 שיני שום כתושות
                 
                      
                     1 כף שמן זית
                  
                     1 כף חומץ לבן או מיץ לימון
                  
                      לציפוי: קמח לבן
                      | 
                   
                     
                    
                    
                  
                    
                    
                    | 
                    לטיגון: שמן זית מיוחד לטיגון או זיתולה.
                     | 
                     
                    
                    
                    
                       | 
                   אופן הכנה :
                     |  
                    
                    
                    
                    • להכנת המרינדה מערבבים יחד את התבלינים.
 •
שמים בקערה 2 כפיות פפריקה, כפית כמון, מלח ופלפל קאיין.
 •
מוסיפים את השום, הכוסברה (אפשר להחליף בפטרוזיליה), כף שמן זית וכף חומץ או מיץ לימון.
 •
מערבבים היטב ומוסיפים בערך כף עד 2 כפות מים כדי לקבל מרקם נוזלי מעט.
 •
פורסים את הכבד לפרוסות דקות (לבקש מהקצב לפרוס את הכבד בעובי של שניצל), ומצפים היטב במרינדה שנקראת צרמולה.
 •
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לה לנוח במקרר משך שעתיים עד לילה שלם.
 •
לטיגון, מוציאים את הכבד מהמקרר לפחות שעה לפני הטיגון, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
 •
מכינים מראש צלחת עם קמח לבן, מוציאים נתח כבד מהמרינדה וטובלים אותו בקמח.
 •
מחממים מחבת על אש בינונית, וכשהמחבת חמה מוסיפים 1/4 כוס שמן זית (לטיגון חצי עמוק).
 •
מנערים פרוסת כבד כדי להסיר את שאריות הקמח ומניחים על המחבת החמה
 •
מטגנים בערך דקה עד דקה וחצי מכול צד-עד שהכבד נעשה ורוד בפנים. 
 •
שימו לב שטיגון ממושך מידי יגרום לכבד להתקשות.
 •
מוציאים את הכבד לצלחת עם נייר סופג.
 •
מגישים חם או קר, בדרך כלל כמנה ראשונה עם הסלטים.
 •
בתאבון.
                     | 
                     
                  
                                
                    
                     
              
              
              
              
              
               | 
                      
                 
               | 
              
              
              
              
                
              
              
           | 
	 
 
      
  
  
    
לחץ להדפסת המתכון 
        Rotev.co.il-מתכונים בוידאו 
    
     
  
 | 
  
         
       
         |