|
|
סטייק צלעות טלה |
מרכיבים :
|
800 גר' צלעות טלה (או צלעות כבש)
8 עלי מנטה או נענע קצוצים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1/4 כפית פתיתי צ'ילי אדום
2 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
2 כפות מים
|
|
אופן הכנה :
|
• מנקים את צלעות הטלה, מייבשים אותן היטב ומניחים בקערה.
•
בוזקים מעל הצלעות 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום כתושות ופטרוזיליה ונענע קצוצות היטב.
•
מוסיפים את שאר התבלינים: מלח, פפריקה, כמון וצ'ילי ומעסים את הצלעות עם התבלינים.
•
מוסיפים מעט מים בשביל המרקם ומכסים את הקערה בניילון נצמד.
•
משרים לפחות כשעה לפני הצלייה או לילה שלם במקרר.
•
לצלייה: מחממים מחבת סטייקים לחום גבוה וכשהמחבת חם בוזקים מעט שמן זית.
•
מניחים את הצלעות על צד אחד וצולים בערך 3 דקות.
•
מורידים מעט את האש והופכים את הצלעות למשך עוד 3 דקות או
בהתאם לרמת הצלייה המבוקשת.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|