|
|
עוגת גבינה ופירות יער |
מרכיבים :
|
1 שרוול ביסקוויטים או 12 עוגיות חמאה
500 גר' גבינת שמנת או גבינת מסקרפונה
250 גר' שמנת חמוצה או קרם פרש
75 גר' חמאה
250 גר' תותים, אוכמניות או פטל טרי
2 כפות סוכר
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית וניל
|
|
אופן הכנה :
|
• שמים את הביסקוויטים בתוך שקית אטומה וכותשים אותם עם מערוך או פטיש שניצלים.
•
ממיסים את החמאה במיקרו ומערבבים אותה עם פירורי העוגיות עד שמתקבל מרקם של חול לח.
•
מפזרים את התערובת על תחתית של תבנית עגולה ומהדקים אותה היטב עם גב היד או עם תחתית של כוס.
•
מניחים את התחתית במקרר ל- 20 דקות.
•
בנתיים, מערבבים את גבינת השמנת עם השמנת, סוכר, מיץ לימון ווניל.
•
מוסיפים 200 גר' מהפטל או תותים פרוסים או אוכמניות ומערבבים בעדינות. (משאירים פרי יפה הצד לקישוט).
•
שופכים את התערובת על בצק העוגיות ומשטחים את החלק העליון עם לקקן.
•
מניחים את העוגה במקרר ל- 3 שעות.
•
לאחר שלוש שעות, מוציאים את העוגה מהמקרר, מפרידים אותה מהתחתית ומקשטים אותה בחצאי פירות יער על פי רצונכם.
•
מגישים את העוגה קרה מהמקרר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|