חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
קוסקוס טפייה
להכנת הטפייה: (בצל מקורמל)
900 גר' בצל קצוץ לרצועות דקות
1/4 כוס צימוקים שהושרו במים משך שעה
2 כפות מרגרינה או שמן
2 כפות סוכר
1 כף מי זהר
1/4 כוס מים
מלח ופלפל
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון
לבשר:
• 1 פרגית בינונית
• 1 בצל קטן קצוץ
• 1 חופן פטרוזיליה קצוצה
•1 חופן כוסברה קצוצה
• 2 כפות שמן זית
• מלח ופלפל
• 1 כפית אבקת ג'ינג'ר
• 1/4 כפית כורכום
• קורט זעפרן
• 1 מקל קינמון
• 1 כוס מים
• 1 כוס חומוס שהושרה במים משך לילה
להכנת הקוסקוס:
• 280 גר' קוסקוס
• 2 כפות שמן צמחי
• 1/2 כפית מלח
• 1 כוס מים
• לקישוט: 3 ביצים קשות
• חופן שברי שקדים מולבנים קלויים
• להכנת הטפייה: מכינים את כול הבצלים, קוצצים אותם ושמים בסיר.
• מוסיפים לסיר 2 כפות מרגרינה צמחית, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית אבקת ג'ינג'ר, 1 כפית כורכום ו1/2 כפית קינמון.
• מוסיפים 1/4 כוס מים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך משך 45 דקות, ומערבבים מידי פעם.
• להכנת הקוסקוס, משתמשים בכלי כפול לבישול קוסקוס.
• שמים בסיר התחתון 2 כפות שמן זית ואת הפרגית השלמה (או עוף קטן).
• מוסיפים 1 בצל קצוץ, חופן פטרוזיליה וחופן כוסברה.
• מוסיפים מקל קינמון, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, כפית אבקת ג'ינג'ר, 1/4 כפית כורכום ורבע כפית זעפרן.
• מוסיפים את גרגירי החומוס, מערבבים הכול יחד וסוגרים את הפרגית על אש בינונית משך 5 דקות.
• להכנת הקוסקוס:
• שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 1/2 כפית מלח ו-2 כפות שמן ירקות ומערבבים.
• מוסיפים 1/2 כוס מים וממשיכים לערבב.
• מניחים לקוסקוס לנוח כמה דקות ואז שמים אותו בחלק העליון של הסיר.
• מוסיפים לפרגית בחלק התחתון של הסיר כוס מים, הופכים אותה כך שהחזה כלפי מטה ומניחים מעל את סיר הקוסקוס עם מכסה סגור.
• מבשלים את שני הסירים על אש בינונית עד שניתן להבחין באדים שיוצאים מהקוסקוס (כ- 15 דקות).
• בנתיים, מוסיפים לטפייה (הבצל המקורמל) 2 כפות סוכר, מי זהר ואת הצימוקים שהושרו במים (ללא המים).
• ממשיכים לבשל את הטפייה עד שכול הבצל מקורמל, בערך עוד 20 דקות.
• לאחר שהקוסקוס מעלה אדים, מוציאים אותו מהסיר לקערה, מוסיפים עוד חצי כוס מים, מערבבים ומניחים בצד ל- 5 דקות.
• בודקים את הסיר עם הפרגית ומוסיפים מים במידת הצורך.
• מחזירים את הקוסקוס לסיר העליון ומחזירים את הסיר לאידוי נוסף מעל הסיר עם הפרגית.
• מכסים את הקוסקוס עם המכסה ומאדים עוד 10 דקות.
• לאחר 10 דקות הקוסקוס מוכן. מערבבים אותו עם כפית מרגרינה או שמן זית מוציאים אותו לצלחת הגשה.
• מניחים מעליו את הפרגית והטפייה ומקשטים בביצה קשה ושברי שקדים.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים