|
|
קוסקוס טפייה |
מרכיבים :
|
להכנת הטפייה: (בצל מקורמל)
900 גר' בצל קצוץ לרצועות דקות
1/4 כוס צימוקים שהושרו במים משך שעה
2 כפות מרגרינה או שמן
2 כפות סוכר
1 כף מי זהר
1/4 כוס מים
מלח ופלפל
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
1 כפית כורכום
|
1/2 כפית קינמון
לבשר:
•
1 פרגית בינונית
•
1 בצל קטן קצוץ
•
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
•1 חופן כוסברה קצוצה
•
2 כפות שמן זית
•
מלח ופלפל
•
1 כפית אבקת ג'ינג'ר
•
1/4 כפית כורכום
•
קורט זעפרן
•
1 מקל קינמון
•
1 כוס מים
•
1 כוס חומוס שהושרה במים משך לילה
להכנת הקוסקוס:
•
280 גר' קוסקוס
•
2 כפות שמן צמחי
•
1/2 כפית מלח
•
1 כוס מים
•
לקישוט: 3 ביצים קשות
•
חופן שברי שקדים מולבנים קלויים
|
אופן הכנה :
|
• להכנת הטפייה: מכינים את כול הבצלים, קוצצים אותם ושמים בסיר.
•
מוסיפים לסיר 2 כפות מרגרינה צמחית, כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור, 1 כפית אבקת ג'ינג'ר, 1 כפית כורכום ו1/2 כפית קינמון.
•
מוסיפים 1/4 כוס מים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך משך 45 דקות, ומערבבים מידי פעם.
•
להכנת הקוסקוס, משתמשים בכלי כפול לבישול קוסקוס.
•
שמים בסיר התחתון 2 כפות שמן זית ואת הפרגית השלמה (או עוף קטן).
•
מוסיפים 1 בצל קצוץ, חופן פטרוזיליה וחופן כוסברה.
•
מוסיפים מקל קינמון, 1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל, כפית אבקת ג'ינג'ר, 1/4 כפית כורכום ורבע כפית זעפרן.
•
מוסיפים את גרגירי החומוס, מערבבים הכול יחד וסוגרים את הפרגית על אש בינונית משך 5 דקות.
•
להכנת הקוסקוס:
•
שמים את הקוסקוס בקערה, מוסיפים 1/2 כפית מלח ו-2 כפות שמן ירקות ומערבבים.
•
מוסיפים 1/2 כוס מים וממשיכים לערבב.
•
מניחים לקוסקוס לנוח כמה דקות ואז שמים אותו בחלק העליון של הסיר.
•
מוסיפים לפרגית בחלק התחתון של הסיר כוס מים, הופכים אותה כך שהחזה כלפי מטה ומניחים מעל את סיר הקוסקוס עם מכסה סגור.
•
מבשלים את שני הסירים על אש בינונית עד שניתן להבחין באדים שיוצאים מהקוסקוס (כ- 15 דקות).
•
בנתיים, מוסיפים לטפייה (הבצל המקורמל) 2 כפות סוכר, מי זהר ואת הצימוקים שהושרו במים (ללא המים).
•
ממשיכים לבשל את הטפייה עד שכול הבצל מקורמל, בערך עוד 20 דקות.
•
לאחר שהקוסקוס מעלה אדים, מוציאים אותו מהסיר לקערה, מוסיפים עוד חצי כוס מים, מערבבים ומניחים בצד ל- 5 דקות.
•
בודקים את הסיר עם הפרגית ומוסיפים מים במידת הצורך.
•
מחזירים את הקוסקוס לסיר העליון ומחזירים את הסיר לאידוי נוסף מעל הסיר עם הפרגית.
•
מכסים את הקוסקוס עם המכסה ומאדים עוד 10 דקות.
•
לאחר 10 דקות הקוסקוס מוכן. מערבבים אותו עם כפית מרגרינה או שמן זית מוציאים אותו לצלחת הגשה.
•
מניחים מעליו את הפרגית והטפייה ומקשטים בביצה קשה ושברי שקדים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|