|
|
עוגת גבינה יפנית |
מרכיבים :
|
230 גר' גבינת שמנת (לפחות 30 % שומן) בטמפרטורת החדר
200 מ"ל חלב
60 גר' חמאה
6 ביצים מופרדות
140 גר' סוכר
60 גר' קמח
20 גר' קורנפלור
|
|
אופן הכנה :
|
• ממיסים את גבינת השמנת (במיקרו או בבן מרי) ומערבבים אותה עם היטב החלב.
•
ניתן להניח את החלב עם גבינת השמנת על בן מרי עם אדים עד שנוצר מרקם של חלב סמיך.
•
כשהחלב עדיין חם מערבבים פנימה את החמאה הרכה עד שהיא נמסה ומתאחדת עם החלב והשמנת.
•
מערבבים בקערה את 6 החלמונים עם 40 גר' סוכר וטורפים היטב עד שהתערובת נעשית בהירה ומסמיכה מעט.
•
מערבבים בעדינות את תערובת החלמונים עם תערובת גבינת השמנת, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
•
מנפים לתוך התערובת 60 גר' קמח ו- 20 גר' קורנפלור ומערבבים היטב.
•
אם רוצים לוודא שאין גושי קמח, ניתן להעביר את כול התערובת דרך מסננת.
•
בנתיים טורפים את החלבונים עם הסוכר שנותר (כ- 100 גר'), ידנית או עם מיקסר.
•
הקצף צריך להיות יציב אך לא קשה מידי.
•
מקפלים את הקצף לתוך בלילת העוגה בהדרגה ובעדינות, עד שמתקבלת תערובת אחידה וקלילה.
•
מצפים תבנית עגולה וגבוהה בנייר אפייה (גם בצדדים), ועוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף.
•
שופכים את הבלילה לתבנית, ומניחים את התבנית כולה (מצופה בנייר כסף) בתוך תבנית גדולה יותר עם 5 סנטימטר מים.
•
אופים את העוגה עם שתי התבניות בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות משך שעה ועשרים דקות.
•
לאחר סיום האפייה, יש להוציא את התבנית עם המים, ולהשאיר רק את תבנית העוגה בתנור, כשהדלת מעט פתוחה (כחריץ), משך עוד 40 דקות.
•
לאחר 40 דקות מוציאים את העוגה לרשת לצינון לעוד 20 דקות.
•
מגישים את העוגה לאחר הצינון.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|