|
|
סלט סלק ברוטב שום ואגוזים |
מרכיבים :
|
4 שורש סלק
1/2 כוס שמן זית
8 שיני שום גדולות
1/2 כוס אגוזי מלך
מלח ופלפל שחור גרוס לפי טעם
4 כפות מיץ תפוזים טרי
חופן פטרוזיליה קצוצה
|
|
אופן הכנה :
|
• מנקים את הסלק עם הקליפה, עוטפים אותם בנייר כסף, וצולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך שעה או עד שהסלק נעשה רך.
•
מוציאים את שורשי הסלק מהתנור, מצננים מעט ומקלפים אותם עם הידים (הקליפה תרד בקלות).
•
חותכים את הסלק לקוביות ושמים בקערה.
•
מחממים מחבת על אש בינונית עם חצי כוס שמן זית.
•
קולים את שיני השום השלמות בעדינות והופכים אותן במחבת על השחמה קלה.
•
כדקה לפני שמורידים את השום, מוסיפים את אגוזי המלך למחבת וקולים גם אותם כדקה.
•
מורידים את השום והאגוזים מהאש, ומצננים כמה דקות.
•
מכניסים את השום והאגוזים (עם השמן בו טוגנו) למעבד המזון, מוסיפים מיץ תפוזים ומלח ופלפל לפי הטעם.
•
מעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבל רוטב מעט גושי.
•
במידה והרוטב לא מספיק דליל, מוסיפים עוד מיץ תפוזים.
•
מעט לפני ההגשה, שופכים את הרוטב על קוביות הסלק ומערבבים בעדינות.
•
מקשטים עם פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|