חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
עוף ממולא בתנור
1 עוף בינוני שלם ונקי
5 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני
1/2 כוס שמן
1 ו- ½ כפות פפריקה מתוקה
2 עלי דפנה
2 זרעי פלפל אנגלי
1 כפית זרעי כוסברה
1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגירים
1 כף סוכר חום
מלח ופלפל שחור

• למילוי:
• 1 כוס אורז לבן מוכן
• ½ כוס עדשים חומות שהושרו במים משך הלילה
• 3 כפות שמן קנולה
• 1 בצל קצוץ
• 4 שיני שום פרוסות דק
• ½ כפית כמון
• 1 כף רוטב סויה
• פלפל שחור ומלח
• 1 ביצה
• ½ כוס פירורי לחם
• חופן פטרוזיליה קצוצה
•להכנת המילוי:
• מחממים סיר קטן עם 3 כפות שמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד הזהבה כ-3 דקות.
• מוסיפים את פרוסות השום ומערבבים כדקה עד שניחוח השום מתפשט במטבח.
• מסננים את העדשים המושרות, שוטפים אותן, ומוסיפים לסיר.
• מערבבים ומכסים את העדשים במים רותחים, עד סנטימטר מעל העדשים.
• סוגרים את המכסה ומבשלים כשעה וחצי ומעלה-עד שהעדשים רכות.
• כ- 10 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים כמון, רוטב סויה, מלח ופלפל ופטרוזיליה.
• מורידים את העדשים מהאש ומניחים להן להצטנן בצד.
• כשהעדשים הצטננו, מערבבים אותן עם האורז, מוסיפים ביצה ופירורי לחם ומערבבים היטב.
• להכנת העוף ותפוחי האדמה:
• מנקים את תפוחי האדמה עם הקליפה וחותכים אותם לקוביות שוות בגודל בינוני.
• מכינים את התיבול: מערבבים בקערה 1/2 כוס שמן עם הפפריקה, עלי דפנה, פלפל אנגלי, זרעי כוסברה, חרדל, סוכר חום, מלח ופלפל.
• מצפים את העוף היטב בתערובת התיבול, ומכניסים את התיבול גם לחללים הפנימים ומתחת לעור.
• מצפים גם את תפוח האדמה באותו תיבול.
• כשהעוף מתובל- ממלאים את החלל הפנימי שלו במילוי האורז והעדשים.
• מניחים את העוף הממולא על גבו בתבנית חרס ניתן או על תבנית רגילה ומסדרים מסביבו את תפוחי האדמה.
• מוסיפים כמה כפות מים בתחתית התבנית כדי למנוע התייבשות, ומצפים את התבנית בנייר כסף.
• מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות משך שעה וחצי.
• אחרי שעה וחצי, מורידים את החום ל- 180 מעלות ומסירים את נייר הכסף.
• מנקזים את הנוזלים בתבנית לקערה נפרדת ומפזרים חצי מהכמות על העוף ותפוחי האדמה.
• מבשלים עוד חצי שעה בלי נייר כסף, וכול 10 דקות, מפזרים עוד מהנוזלים על העוף ותפוחי האדמה.
• אחרי שעתיים סך הכל, מכבים את התנור ומוציאים את העוף הממולא.
• חותכים את העוף ומגישים עם תפוחי האדמה.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים