|
|
חריימה טריפוליטאי |
מרכיבים :
|
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפיות פפריקה חריפה
מלח
1 מיץ מלימון בינוני
רסק עגבניות
1 כפית כמון
1 כפית כרויה (קימל כתוש)
2 כפיות שום כתוש
3 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח גס או לפי טעם
|
שמן לטיגון
•
שני נתחי דג לוקוס חתוכים לרוחב כמו טיפה עם העור (כ- 250 גר' כול אחד)
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר עם 5-6 כפות שמן על אש בינונית.
•
כשהשמן חם, מוסיפים כפית עד שתים של פפריקה חריפה, 2 כפות מלאות פפריקה מתוקה ומערבבים כחצי דקה (לוודא שלא נשרף!).
•
מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים.
•
מוסיפים את השום ומערבבים עם עוד 1/4 כוס מים.
•
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לערבב, אם יש צורך מוסיפים עוד 1/4 עד חצי כוס מים עד שמתקבל רוטב סמיך.
•
מוסיפים כמון וקימל, מלח ומיץ לימון ומערבבים.
•
טועמים ואם יש צורך מתקנים טעם.
•
מוסיפים את נתחי דג הלוקוס למחבת ומכסים אותם ברוטב.
•
מכסים את הסיר ומבשלים כ- 10 עד 15 דקות.
•
מגישים חם כמנה ראשונה לפסח או בארוחת שבת.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|