|
|
עוגת דבש ללא גלוטן |
מרכיבים :
|
3 כוסות קמח ללא גלוטן
1 ו-1/2 כפיות אבקת אפייה ללא גלוטן
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כפית מלח
4 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס דבש
1/4 כוס שמן קנולה
|
1 כוס מיץ תפוזים
•
1/4 כוס רסק תפוחים
•
ספריי שמן
|
אופן הכנה :
|
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
•
מרססים תבנית של 24 סנטימיטר עם ספריי שמן או חמאה.
•
שמים בקערה גדולה את החומרים היבשים: קמח ללא גלוטן, אבקת אפייה, מלח, קינמון, מוסקט וסודה לשתיה ומערבבים היטב.
•
מקציפים את החלבונים לקצף קשה.
•
בכלי נפרד מערבים את החלמונים עם הסוכר, דבש, שמן, מיץ תפוזים ורסק תפוחים.
•
מוסיפים את החומרים היבשים לתוך בלילת הביצים בהדרגה ותוך ערבוב (כמה כפות כול פעם).
•
כשהבלילה מעורבבת היטב, מקפלים פנימה את קצף הביצים בעדינות עד שהבלילה אחידה.
•
שופכים את הבלילה לתוך התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש משך 45 עד 50 דקות, או עד שהקיסם שהכנסתם במרכז העוגה יוצא נקי.
•
מצננים את עוגת הדבש לפני שמוציאים אותה מהתבנית ופורסים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|