|
|
שקשוקה ים תיכונית |
מרכיבים :
|
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
3 עגבניות בשלות קצוצות
2 ביצים
מלח ופלפל
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית על אש בינונית.
•
מטגנים את הבצל עד שמזהיב.
•
מוסיפים את קוביות העגבניות ובוחשים.
•
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
•
מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
•
מוסיפים את הפלפלים החריפים וממשיכים לבחוש.
•
מבשלים בין 8-10 דקות תוך ערבוב, עד שהרוטב אחיד ומיץ העגבניות מתאדה.
•
פותחים את הביצים בכלי נפרד ושמים אותן על הרוטב שבמחבת בלי לפצוע אותן.
•
ממשיכים לבשל על אש בינונית נמוכה עד שהביצים מוכנות לטעמכם (הן יכולות להיות נוזליות מעט או קשות).
•
אם אתם אוהבים שקשוקה מעורבבת, אפשר "לפצוע" מעט את הביצים עם התרבד כדי שיתערבבו עם הרוטב.
•
מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|