|
|
פסטה ברוטב שמנת וסלמון |
מרכיבים :
|
1 כף חמאה
1 גבעול כרישה גדול (החלק הלבן) קצוץ
מלח לפי טעם
1/2 כוס יין לבן
מיץ מחצי לימון
1 כוס קרם פרש או שמנת מתוקה
קורט פלפל קאיין או פלפל שחור
1 כפית חרדל דיז'ון
180 גר' סלמון נקי ללא עור חתוך לקוביות
3 עלים קצוצים של טרגון (לא חובה)
|
פסטה מבושלת ל2- מנות
•
חופן עשבי תיבול טריים- פטרוזיליה, כוסברה, טרגון או עירית
|
אופן הכנה :
|
• מכינים פסטה עבור 2 ומניחים בצד.
•
מחממים מחבת על אש בינונית עם כף חמאה.
•
כשהחמאה נמסה, מאדים את הכרישה הקצוצה עם 1/2 כפית מלח משך כ6-7 דקות.
•
מוסיפים את היין ומיץ הלימון ומאדים עוד 2 דקות עד שרוב היין מתאדה.
•
מוסיפים קרם פרש או שמנת מתוקה (כדי לקבל תוצאה דומה לקרם פרש אפשר להוסיף 1/2 כוס שמנת מתוקה וחצי כוס חובצה - רוויון).
•
מערבבים משך כ- 2 דקות ומוסיפים חרדל, טרגון וקורט פלפל קאיין או פלפל שחור.
•
מורידים את האש ומצמצמים את הרוטב עוד 2 דקות תוך ערבוב.
•
מכניסים את נתחי הסלמון לרוטב, ממתינים 30 שניות, ואז מתחילים לערבב בעדינות.
•
כשהסלמון מתחיל להישבר לחתיכות סימן שהוא מוכן.
•
מכבים את האש ומוסיפים חופן עשבי תיבול טריים לבחירתכם.
•
מוסיפים את הרוטב על הפסטה המוכנה ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|