|
|
קרפצ'יו בקר |
מרכיבים :
|
180 גר' פילה בקר נקי לגמרי בלי שומן
1 כוס עלי ארוגולה (רוקט)
2 כפיות צלפים משומרים
למרינדה:
1 כפית חרדל דיז'ון
2 כפות שמן זית משובח
1 ו-1/2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל גרוס
קורט פלפל קאיין
|
|
אופן הכנה :
|
• לוקחים נתח משובח מאוד של פילה בקר וחותכים אותו נגד כיוון הסיבים לרצועות דקות.
•
מסדרים את הפרוסות בצורת לב על ניילון נצמד (רצוי לשים מתחת כמה טיפות מים כדי לוודא שהניילון נשאר במקום).
•
מכסים את הבשר עם ניילון נצמד, ובעזרת פטיש שניצלים או מערוך משטחים אותו בעדינות עד שהפרוסות בעובי שווה ודק מאוד.
•
מורידים את הפלסטיק הנצמד ומעבירים את לב הבשר לצלחת.
•
אחרי שהלב מוכן אפשר לשים עליו שוב ניילון נצמד ולשטח עוד מעט בעדינות.
•
שומרים את הבשר במקרר עד לפני ההגשה.
•
להגשה: שמים בקערה מיץ לימון, חרדל שמן זית מלח ופלפל וקורט קאיין וטורפים היטב.
•
בכלי נפרד שמים את הארוגולה עם הצלפים וג'וליאנים של פרמזן, מוסיפים מעט מהרוטב ומערבבים.
•
שמים ערמת ארוגולה מעל לב הבשר ובוזקים על הכול טפטופים מהרוטב.
•
מגישים קר.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|