חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
חריסה טוניסאית
2 פלפל אדום רגיל
6 פלפל צ'ילי פרזנו
5 שיני שום
1/4 כוס זרעי קימל
1/4 כוס זרעי כוסברה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית נענע או מנטה יבשה
1 כפית מלח
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן קנולה
• 1 כף שמן זית בתולי
• קולים את הפלפלים האדומים (גמבה) על אש פתוחה מכול הצדדים עד שהם משחירים מבחוץ.
• שמים את הפלפלים בשקית לכמה דקות שלאחר מכן אפשר יהיה לקלף אותם בקלות ולהוציא את הגרעינים.
• מעמידים סיר עם מים על האש ומוסיפים אליו פלפל הבנרו, פלפלי פרזנו ואת השום (אין צורך לקלף את השום רק לקטום את הקצה).
• מביאים את המים לרתיחה ומשאירים אותם לרתוח 3 דקות.
• התהליך יוציא מעט מהחריפות של הפלפלים והשום ויעשה אותם רכים.
• מסננים את הפלפלים והשום מהמים, מסירים את קליפות השום, חוצים את הפלפלים ומנקים אותם מזרעים.
• מניחים מחבת יבשה על אש בינונית וכאשר היא חמה, קולים עליה את זרעי הקימל והכוסברה ל-2 דקות.
• מעבירים את הקימל והכוסברה לכלי טחינה (מכתש ועלי) וטוחנים אותם יחד עם הכמון, מלח ונענע.
• שמים בבלנדר את הפלפלים החריפים, הגמבה, השום והתבלינים הטחונים.
• מוסיפים מיץ מלימון אחד ו-2 כפות שמן.
• מעבדים את הכול יחד לרוטב חריסה טחון דק ולפני שמסיימים מוסיפים כף שמן זית טוב.
• מגישים את החריסה או אריסה עם מאכלי בשר עוף וירקות.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים