|
|
חטיפי שומשום |
מרכיבים :
|
1 ו-1/4 כוסות שומשום (כ- 300 גר')
2 כוסות סוכר
2 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
חמאה לציפוי התבנית
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים מחבת על אש קטנה ושמים בתוכה את גרגירי השומשום.
•
משחימים מעט את הגרגירים תוך ערבוב מתמיד בין 5-8 דקות.
•
מוציאים את השומשום ושמים בצד.
•
מחזירים את המחבת לסיר על אש בינונית קטנה.
•
מוסיפים את הסוכר והמים ומערבבים בלי הפסקה עד שהסוכר נמס ומשחים (בערך 8-10 דקות).
•
כשהסוכר הפך לקרמל, מורידים אותו מהאש ומוסיפים את השומשום וכפית תמצית וניל.
•
ממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה.
•
מצפים תבנית נירוסטה בחמאה ושופכים פנימה את התערובת. (זהירות כי הסוכר חם מאוד ויכול לגרום כוויות!)
•
משטחים את התערובת עם מרית לעובי של 1/2 סנטימטר ומניחים לתערובת להצטנן.
•
אחרי שהתערובת הצטננה, חותכים אותה עם סכין לעוגיות שומשום ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|