חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
חטיפי שומשום
1 ו-1/4 כוסות שומשום (כ- 300 גר')
2 כוסות סוכר
2 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
חמאה לציפוי התבנית
• מחממים מחבת על אש קטנה ושמים בתוכה את גרגירי השומשום.
• משחימים מעט את הגרגירים תוך ערבוב מתמיד בין 5-8 דקות.
• מוציאים את השומשום ושמים בצד.
• מחזירים את המחבת לסיר על אש בינונית קטנה.
• מוסיפים את הסוכר והמים ומערבבים בלי הפסקה עד שהסוכר נמס ומשחים (בערך 8-10 דקות).
• כשהסוכר הפך לקרמל, מורידים אותו מהאש ומוסיפים את השומשום וכפית תמצית וניל.
• ממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה.
• מצפים תבנית נירוסטה בחמאה ושופכים פנימה את התערובת. (זהירות כי הסוכר חם מאוד ויכול לגרום כוויות!)
• משטחים את התערובת עם מרית לעובי של 1/2 סנטימטר ומניחים לתערובת להצטנן.
• אחרי שהתערובת הצטננה, חותכים אותה עם סכין לעוגיות שומשום ומגישים.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים