|
|
מרק עוף ואורזו |
מרכיבים :
|
4 ו-1/2 כוסות ציר עוף או מרק עוף
1/2 כוס אורזו לא מבושל
2 כפיות שמן זית
1/2 כוס סלרי קצוץ גס (גבעול)
2/3 כוס גזר חתוך לקוביות
1/2 כוס בצל קצוץ
450 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
1 ו-1/4 כוסות מים
3 גבעולי פטרוזיליה
1 ענף טימין טרי
|
חופן עלי תרד בייבי
•
1 כף מיץ לימון
•
1 כפית מלח
•
1/4 כפית פלפל שחור
|
אופן הכנה :
|
• מרתיחים 2 כוסות ציר עוף על אש בינונית.
•
כשמגיע לרתיחה, מוסיפים את האורזו, מורידים מעט את האש ומבשלים 10 דקות (עד שמוכן).
•
בנתיים מחממים סיר עם 2 כפיות שמן זית על אש בינונית.
•
מוסיפים לסיר את הגזר, הבצל הסלרי וקוביות העוף ומטגנים 3 דקות.
•
מוסיפים את יתרת ציר העוף (2.5 כוסות), מים, פטרוזיליה וטימין ומביאים לרתיחה.
•
כשהמרק רותח, מורידים את האש, מכסים את הסיר, ומבשלים 10 דקות.
•
אחרי 10 דקות פותחים את הסיר ומוציאים את הפטרוזיליה והטימין החוצה.
•
מוסיפים למרק את התרד, האורזו המבושל, מיץ לימון מלח ופלפל ומערבבים.
•
מבשלים עוד כמה דקות ומגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|