חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
בסבוסה - עוגת סולת
1 ו- 1/4 כוסות סולת
1/2 כוס קמח
1 ו- 1/2 כוסות קוקוס
1 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית שקדים
1 כפית אבקת אפייה
60 גר' חמאה
לסירופ: 1 כוס מים
1 כוס סוכר
• 2 כפות מיץ לימון
• 1 כפית מי ורדים
• קוקוס לציפוי
• מערבבים בקערה את הסולת עם 1/2 כוס קמח, קוקוס, אבקת אפיה ו- 3/4 כוס סוכר.
• ממיסים את החמאה במיקרוגל.
• בקערה נפרדת טורפים את הביצה.
• מוסיפים לקערת החומרים היבשים את החמאה המומסת, ביצה טרופה, כוס חלב ותמצית שקדים ומערבבים היטב עד שנוצרת תערובת סמיכה.
• מורחים מעט חמאה על תבנית פיירקס 20X30 או תבנית 24 סנטימטר.
• שופכים פנימה את הבלילה ומסמנים עליה אלכסונים כדי לקבל דוגמא של קוביות בצורת מעויין.
• אופים את הבסבוסה בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 30 עד 40 דקות.
• כשהבסבוסה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור, מצננים מעט וחותכים על אותה על פי דוגמת המעויינים.
• להכנת הסירופ: ממיסים בסיר קטן על אש בינונית כוס מים, כוס סוכר ו-2 כפות מיץ לימון.
• כשהסירופ מגיע לרתיחה, מורידים את האש ומבשלים עוד 5-6 דקות.
• מוסיפים את מי הורדים ומבשלים עוד דקה או שתיים.
• מעבירים את הסירופ לצנצנת ומניחים לו להצטנן.
• כשהסירופ פושר, שופכים אותו על העוגה החתוכה ובוזקים מעל קוקוס.
• חותכים את הבסבוסה למעויינים ומגישים.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים