|
|
חלב שקדים – בדאם מילק |
מרכיבים :
|
100 גר' שקדים קלופים
1 ו-1/2 ליטר חלב
7 כפות סוכר חום
|
|
אופן הכנה :
|
• ניתן לקנות שקדים קלופים או להשרות את השקדים במים למשך 12 שעות ולקלף אותם.
•
מחממים את החלב (מלבד 2 כוסות) בסיר על האש עד לרתיחה.
•
ממשיכים לבשל את החלב למשך 15 דקות על אש נמוכה ללא מכסה תוך כדי ערבוב שלא יישרף.
•
משני הכוסות שהותרנו בצד, שמים 1/2 כוס חלב בקערה ומוסיפים אליה את הזעפרן.
•
משרים במשך חצי שעה – שעה.
•
את הכוס וחצי חלב שנותרו שמים עם השקדים בבלנדר וטוחנים היטב.
•
לאחר 15 דקות של בישול החלב, מוסיפים אליו את הסוכר, החלב עם הזעפרן, ההל והחלב עם השקדים ובוחשים.
•
מבשלים הכל יחד במשך 10 דקות או עד שהחלב מסמיך.
•
מצננים ומגישים קר.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|