חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
ראס מאלאי - קינוח הודי חלבי
3 ליטר חלב
3-4 כפות מיץ לימון
5 כפות סוכר חום
1/4 כפית תבלין הל טחון
1/3 כפית זעפרן
• מבשלים 2 ליטר חלב בסיר בעל תחתית עבה על אש בינונית.
• כשהחלב רותח מוסיפים את הלימון בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד שנהפך לגושי גבינה רכים.
• מעבירים את גבינת הפניר שנוצרה אל פיסת בד המונחת על גבי מסננת/קערת רשת – לסינון הנוזלים.
• עוטפים את הגבינה בבד ושוטפים אותה מעט במים קרים.
• סוחטים היטב להוצאת רוב הנוזלים מהגבינה.
• מניחים את הגבינה במסננת למשך חצי שעה על מנת שייצאו ממנה כל הנוזלים.
• כשהגבינה עטופה בבד, לשים אותה בידיים במשך דקה.
• מוציאים את הגבינה מהבד וממשיכים ללוש במשך 1-2 דקות, עד שמתקבל גוש.
• יוצרים מגבינת הפניר 30-35 כדורים בינוניים ומועכים אותם מעט בידיים לעובי של ½-1 ס"מ.
• יוצקים 1 ליטר חלב לסיר בעל תחתית עבה.
• מכסים את הסיר ומבשלים את החלב על אש קטנה עד לרתיחה תוך כדי ערבוב מידי פעם כדי שהחלב לא ידבק בתחתית הסיר.
• כשהחלב חם (לא רותח) לוקחים ממנו קצת (בערך 100 מ"ל) ומוזגים לקערה.
• מוסיפים לקערת החלב את הזעפרן, מערבבים ומניחים בצד.
• כשהחלב רותח, מעבירים אותו לאש בינונית, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
• מבשלים ללא מכסה בערך 30-40 דקות.
• מידי פעם כדאי לבחוש מעט כדי לערבב את הקרום לחלב.
• כשהחלב מתחיל להסמיך מוסיפים את ההל והזעפרן עם החלב ומבשלים יחד למשך 1-2 דקות.
• מוסיפים את הראסגולות (עיגולי הגבינה) ומבשלים יחד במשך 5-7 דקות.
• אם יש צורך, מטביעים בעדינות את הראסגולות במאלאי.
• לאחר שהראס מאלאי מוכנים, ניתן לפזר עליהם עוד מעט זעפרן לעיטור.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים