|
|
לביבות תרד פלאק כופתא |
מרכיבים :
|
1 קילו תרד שטוף היטב וחתוך לחתיכות קטנות-בינוניות
גבינת פניר משני ליטר חלב (מתכון מצורף)
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
3- 2 כפות קמח
שמן צמחי לטיגון
2 גביעי שמנת חמוצה
1/4 כפית פלפל שחור
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים כף עד שתי כפות שמן בסיר על אש בינונית.
•
מוסיפים את התרד, מערבבים מעט וכשהתרד מתכווץ מוסיפים את שאר התרד.
•
מכסים את הסיר ומבשלים במשך 4-5 דקות.
•
מסירים את המכסה ומממשיכים לבשל 5-6 דקות (לאידוי הנוזלים), ומערבבים מידי פעם, מכבים את האש.
•
מעבירים את התרד למסננת בעלת חורים דקים ומניחים בצד להתקררות ויציאת הנוזלים.
•
שמים בקערה את גבינת הפניר ולשים אותה בידיים במשך 1-2 דקות.
•
מוסיפים 1/3 כפית כורכום, 1/2 כפית אספטידה ו-1/2 כפית מלח ומערבבים היטב.
•
סוחטים את התרד מנוזלים ומוסיפים אותו אל תערובת גבינת הפניר.
•
מערבבים היטב את ובודקים את יציבות העיסה, באם לא יציבה מספיק מוסיפים קמח לפי הצורך.
•
מחממים מחבת טפלון/קרמית על אש בינונית ומוסיפים שכבה דקה של שמן.
•
יוצרים בידיים לביבות קטנות בעובי סנטימטר או סנטימטר וחצי מהעיסה.
•
כשהשמן חם מניחים את הלביבות על המחבת ומטגנים עד להשחמה.
•
כשהלביבה שחומה הופכים צד.
•
אם השמן חם מאד, כדאי להנמיך את הלהבה ולטגן בטיגון איטי על להבה נמוכה.
•
תוך כדי טיגון הלביבות, מחממים במחבת/סיר נפרד 1-2 כפות שמן על אש בינונית.
•
מוסיפים 1/3 כפית אספטידה ומטגנים מספר שניות.
•
מוסיפים 1/3 כפית כורכום, 2 גביעי שמנת, פלפל שחור ו-1/3 כפית מלח, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
•
כאשר הכופתות משחימות ומוכנות, מוציאים אותן לנייר סופג וממשיכים לטגן עד שכולן מוכנות.
•
מוסיפים את רוטב השמנת על הכופתות ומגישים חם.
•
בתיאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|