|
|
דוסה אורז ועדשים - אוטפם |
מרכיבים :
|
1 כוס אורז (200 מ"ל)
1 כוס עדשי מאש (200 מ"ל)
1 כוס כוסברה קצוצה דק
800 מ"ל מים (+ מים נוספים לפי הצורך)
1 כף גדושה צ'ילי ירוק חריף קצוץ
2 כפיות ג'ינג'ר (זנגביל) מגורר דק
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1 כפית מלח
1-2 עגבניות פרוסות לפרוסות דקות
|
שמן זית לטיגון
|
אופן הכנה :
|
• שוטפים את עדשי המאש והאורז במים מספר פעמים, עד אשר המים שקופים ונקיים.
•
מעבירים את האורז והעדשים לקערה ומוסיפים 800 מ"ל מים ומשרים יחדיו למשך 12 שעות.
•
לאחר ההשריה שוטפים את העדשים והאורז היטב במים.
•
טוחנים אותם בבלנדר עד לקבלת בלילה (הבלילה תכיל חתיכות קטנות של אורז ועדשים).
•
מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת בלילה דלילה המזכירה במרקמה בלילה של בלינצ'ס.
•
מניחים לבלילה לנוח משך 6 שעות.
•
מוסיפים לבלילה כוסברה, כורכום, צ'ילי, ג'ינג'ר, כמון ומלח ומערבבים.
•
מוסיפים מים עד שמתקבלת בלילה נוזלית.
•
מחממים מחבת (רצוי מטפלון) על אש בינונית ומוסיפים מעט שמן זית.
•
כשהשמן מתחמם יוצקים על המחבת מהבלילה ומשטחים על-ידי תנועה סיבובית של המצקת או על-ידי סיבוב המחבת עצמה.
•
בעוד הצד העליון של האוטפם עדיין "רטוב" וטרם מטוגן, מוסיפים את פרוסות העגבנייה ומהדקים קלות.
•
כאשר קצוות האוטפם משחימים, הופכים אותו ומטגנים את צידו השני עם העגבניות (בערך 10 דקות מכול צד).
•
כדי לקבל אוטפם פריך אפשר להשאירו עוד 10 דקות על להבה נמוכה.
•
הכמות תספיק ל- 10 יחידות.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|