חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
כדורי גבינה במי ורדים - ראסגולה
2 ליטר חלב
3-4 כפות מיץ לימון
לסירופ: 2 ליטר מים
1 כפית תבלין הל טחון
650 גרם סוכר חום
3-4 טיפות תמצית ורדים (שימו לב שמדובר בתמצית ורדים ולא במי ורדים)3-4 טיפות תמצית ורדים (שימו לב שמדובר בתמצית ורדים ולא במי ורדים)
• מבשלים את החלב בסיר בעל תחתית עבה על אש בינונית.
• כשהחלב רותח מוסיפים את הלימון בהדרגה ותוך כדי ערבוב, עד שנהפך לגושי גבינה רכים להם קוראים בהודו גבינת פניר.
• מעבירים את גבינת הפניר שנוצרה אל פיסת בד המונחת על גבי מסננת/קערת רשת – לסינון הנוזלים.
• עוטפים את הגבינה בבד ושוטפים אותה מעט במים קרים.
• סוחטים היטב להוצאת רוב הנוזלים מהגבינה.
• מניחים את הגבינה במסננת למשך חצי שעה על מנת שייצאו ממנה כל הנוזלים.
• כשהגבינה עטופה בבד, לשים אותה בידיים במשך דקה.
• מוציאים את הגבינה מהבד וממשיכים ללוש במשך 1-2 דקות, עד שמתקבל גוש.
• מבשלים בסיר 2 ליטר מים ו-650 גר' סוכר על אש בינונית.
• כשהסירופ רותח, ממשיכים לבשל אותו לעוד 1-2 דקות.
• מעבירים בערך 1/2 מכמות של סירופ לסיר נפרד.
• לסירופ המופרד מוסיפים הל ותמצית ורדים ומניחים בצד.
• בזמן שהסירופ שנותר ממשיך להתבשל, יוצרים מגבינת הפניר 30-35 כדורים קטנים.
• מוסיפים את הכדורים אל הסירופ הרותח על האש.
• מכסים במכסה ומבשלים 5 דקות, תוך כדי רתיחה מתמדת.
• מעבירים את הראסגולות (כדורי הפניר) אל הסירופ המתובל שהנחנו בצד.
• מגישים כקינוח חלבי.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים