חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
פשטידת כרובית
1 ראש כרובית נקי חתוך לפרחים
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
400 מ"ל חלב
120 גר' חמאה
60 גר' קמח
3 ביצים
מלח ופלפל
קורט אגוז מוסקט
• מכניסים את פרחי הכרובית לסיר מים עם כפית מלח ושמים את הסיר על חום בינוני.
• מביאים את המים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
• מוציאים את הכרובית הצידה ומסננים את המים החוצה.
• קוצצים את הכרובית לחתיכות קטנות.
• ממיסים חצי מכמות החמאה בסיר על אש בינונית, מוסיפים את הקמח ומערבבים.
• מבשלים תוך ערבוב- בערך שתי דקות ומתחילים להוסיף בהדרגה את החלב כדי ליצור רוטב בשמל (רביכה לבנה).
• ממשיכים לערבב עם מטרפה עד שכול החלב מאוחד עם הקמח ומביאים לרתיחה.
• ברגע שהרוטב רותח, מכבים את האש ומוסיפים את הגבינה הצהובה.
• מערבבים עד שהגבינה נמסה כולה.
• כשהרוטב מוכן, שופכים מחצית ממנו לתוך קערה ומצננים.
• טורפים בקערה נפרדת 3 ביצים ומוסיפים לקערת הרוטב, מערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
• מוסיפים פנימה את הכרובית ומערבבים.
• מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
• משמנים תבנית עגולה עם תחתית נשלפת עם מעט חמאה ושופכים פנימה את עיסת הכרובית.
• אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות משך 30 דקות.
• כשהפשטידה מוכנה מוציאים אותה החוצה ומצננים מעט.
• מוציאים את הפשטידה מהרינג ומעבירים לתבנית מתאימה לתנור.
• ניתן להגיש את פשטידת הכרובית כפי שהיא או לחילופין:
• מצפים את הפשטידה ברוטב הבשמל שנותר ושופכים מעל את שארית החמאה המומסת.
• מחזירים את הפשטידה לתנור שחומם מראש ל- 230 מעלות לעוד 15 דקות.
• מוציאים את הפשיטדה, מצננים מעט, חותכים לחתיכות ומגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים