חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
עוגת היער השחור
4 ביצים גדולות
3/4 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
120 גר' שוקולד מריר משובח
2 כפות קורנפלור
2 כפות סוכר
קורט מלח
450 מ"ל שמנת מתוקה קרה (מהמקרר)
2 כפות אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 קופסת שימורי דובדבנים מתוקים
• 1 חבילות שוקולד מריר לקישוט
• חמאה לשימון התבנית
• מפרידים את הביצים לשני כלים נפרדים.
• מקציפים את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר עד שנוצרת בלילה בהירה (5 דקות).
• בנתיים ממיסים את השוקולד בתוך בן מרי או במיקרו. (מכניסים ל-30 שניות מוציאים ומערבבים וחוזר חלילה עד שכול השוקולד נמס).
• מוסיפים את השוקולד המומס לתוך קציפת החלמונים לאט לאט תוך ערבוב כדי להשוות טמפרטורות,וכדי שהביצים לא יתבשלו.
• בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח.
• כשהקצף מתחיל להתייצב מוסיפים 2 כפות סוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף אחיד וקשה.
• בכלי נפרד מנפים יחד את הקמח והקורנפלור.
• מניחים את קערת השוקולד במרכז ומתחילים להוסיף לה בהדרגה כף מקצף הביצים וכף מתערובת הקמח והקורנפלור.
• מקפלים את כול הקצף והקמח לתוך השוקולד בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
• מורחים תבנית פיירקס של 35X23 בחמאה ומניחים מעליה נייר אפייה.
• מורחים עוד חמאה גם על נייר האפייה ושופכים פנימה את הבלילה.
• אופים את העוגה (המכונה ג'נואז) בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 25 דקות.
• כשהשכבה העליונה מתקשה מעט העוגה מוכנה ואפשר להעביר אותה עם הנייר מחוץ לתבנית כדי שתצטנן.
• שימו לב שהעוגה אינה תופחת אלא נשארת דקה גם כשהיא מוכנה.
• בנתיים מכינים את הקצפת. ההמלצה היא שהשמנת המתוקה, הכלי שבו היא נמצאת ואפילו מוטות ההקצפה במיקסר ישהו כמה שעות במקרר כדי לקבל קצפת קשה.
• מוסיפים לשמנת המתוקה תמצית וניל אבקת סוכר ומקציפים עד שהקצפת קשה.
• מכסים את הקצפת בניילון נצמד ומשאירים אותה במקרר.
• בנתיים לוקחים את חפיסת השוקולד המריר ומגלפים ממנו סילסולי שוקולד בעזרת קולף ירקות פשוט.
• מפרידים את הדובדבנים מהנוזל בו הם הושרו ומניחים את הנוזל בצד.
• חותכים את הדובדבנים לחתיכות קטנות ומשאירים כמה דובדבנים שלמים לקישוט.
• ליצירת עוגות אישיות, לוקחים כוס וחותכים מהעוגה עיגולים אישיים (לא חובה).
• ליצירת העוגות האישיות:מניחים עיגול של עוגה על משטח העבודה ומושחים אותו עם מברשת בנוזל הדובדבים.
• אם אין מספיק נוזל, ממיסים מעט ריבת דובדבנים במים חמים ומושחים את הנוזל על העוגה.
• מניחים על העיגול הרטוב מעט קצפת וקצת דובדנים קצוצים ומניחים מעל עוד עיגול עוגה.
• מושחים את העיגול בעוד מנוזל הדובדבנים ושמים מעל עוד שכבת קצפת ומעט דובדבנים קצוצים.
• סוגרים את העוגה עם עיגול שוקולד שלישי ומושחים גם אותו בנוזל.
• מצפים את העוגה עם קצפת מכול הצדדים ומגלגלים אותה בתוך תלתלי השוקולד.
• לקישוט: מניחים את העוגה האישית על משטח ובעזרת מזלף עם קצפת יוצרים מעליה עיגולים יפים.
• מקשטים כול עוגה בדובדבן שלם.
• מצננים את העוגות במקרר משך 4 שעות לפני הגשה.
• משאריות העוגה ניתן להכין עוגה בכוס: מפוררים את העוגה בתחתית הכוס, שמים מעל שכבת קצפת, נוזל דובדבנים ודובדבנים קצוצים.
• מערימים שכבות בכוס ומסיימים בקישוט דובדבן ושבבי שוקולד.
• מגישים את העוגה קרה.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים