חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
ביריאני - אורז עם ירקות
2 כוסות אורז בסמטי (400 מ"ל)
600 מ"ל מים
5 כפות שמן
1 כפית מלח
3 עלי דפנה קטנים
1 מקל קינמון דק באורך של 2-3 ס"מ
3 תרמילי תבלין הל פתוחים
2 כפות צימוקים גדושות
3/4 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית כורכום
1/3 כפית זרעי כוסברה טחונים
• 1/2 כפית אספטידה
• לירקות:
• 400 גרם כרובית חתוכה לפרחים בינוניים
• 200 גרם שעועית ירוקה חתוכה לחתיכות בעובי של 1 ס"מ ובאורך 2-3 ס"מ
• 200 גרם תפוח אדמה חתוך לרצועות באורך 3 ס"מ
• 1 חופן כוסברה קצוצה
• 100 גרם גזר מקולף וחתוך לרצועות באורך של 2-3 ס"מ
• 1 עגבנייה גדולה חתוכה לחתיכות בינוניות
• 1 חופן קטן עלי נענע
• גבינת פניר מ-2 ליטר חלב, חתוכה לקוביות בינוניות
• 1/4 כפית זרעי כמון
• 1/2 צ'ילי ירוק חריף חתוך לטבעות
• 1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי מגורד
• 15 אגוזי קשיו
• 1 ו-1/2 כפיות אספטידה
• 1 כפית פפריקה מתוקה
• 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
• 1/2 כפית כורכום
• 1 ו-1/2 כפיות מלח
• 300 מ"ל יוגורט
• 100 מ"ל חלב
• 1/3 כפית זעפרן
• משרים את הזעפרן בחלב (אפשר גם במים) למשך חצי שעה – שעה.
• שמים את המים בסיר על האש ומחממים עד רתיחה.
• שוטפים היטב את האורז, משרים אותו למשך חצי שעה במים ומסננים.
• כשהמים בסיר רותחים מוסיפים אליהם 5 כפות שמן, קינמון, הל, עלי דפנה, מלח, צימוקים ואת האורז המסונן.
• בוחשים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 5 דקות (לקבלת אורז 3/4 מוכן).
• מסירים את המכסה ומניחים את האורז בצד.
• מחממים 3 כפות שמן במחבת/ווק/סיר על אש בינונית.
• כשהשמן חם מטגנים את הקשיו עד להשחמתם (כמה דקות) ומעבירים לקערה נפרדת.
• מטגנים את גבינת הפניר עד להשחמתה ומעבירים לקערה עם הקשיו.
• מוסיפים לווק 8 כפות שמן ומחממים.
• מטגנים את גרגרי הכמון עד להשחמתם.
• תוך כדי ערבוב מוסיפים את הצ'ילי, הג'ינג'ר, האספטידה והכורכום.
• מוסיפים לווק את הגזר, הפפריקה והכוסברה הטחונה ומטגנים במשך 2 דקות.
• מוסיפים את תפוחי האדמה והשעועית ומטגנים במשך 3 דקות.
• מכסים את הווק ומבשלים במשך 7 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.
• מוסיפים את הכרובית (אם יש צורך גם מעט מים), מערבבים, מכסים ומבשלים 5 דקות.
• מוסיפים חופן קטן של כוסברה טרייה ונענע, עגבניות, יוגורט, ומלח. מערבבים ומכסים.
• מבשלים במשך 5 דקות ומסירים מהאש.
• מוסיפים לירקות את גבינת הפניר ואגוזי הקשיו ומערבבים.
• מחממים תנור לחום של 220-250 מעלות.
• מסדרים בתבנית זכוכית/פיירקס את שכבות הביריאני:
• 1. שכבת אורז
• 2. בוזקים מעל ⅓ מכמות הכורכום, ⅓ מהפפריקה, ⅓ מהאספטידה ואת כל כמות גרגרי הכוסברה.
• 3. שכבה של מחצית מהירקות המבושלים.
• 4. שכבה נוספת של אורז.
• 5. בוזקים עוד ⅓ מכמות הכורכום, ⅓ מהפפריקה, מעט כוסברה קצוצה וכמה עלי נענע.
• 6. שכבה של שאר הירקות המבושלים
• 7. שכבה של האורז שנשאר.
• 8. בוזרים מעל שכבה של השליש האחרון מכל תבלין שנשאר, ואת החלב עם הזעפרן, מעט כוסברה ומעט נענע.
• מכסים במכסה או בנייר אלומיניום.
• מכניסים לתנור לכ-40 דקות.
• מגישים חם.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים