|
|
סבג'י תפוחי אדמה ופלפלים |
מרכיבים :
|
600 גר' תפוחי אדמה
2 פלפל ירוק בינוני- חתוכים לחתיכות בינוניות
2 פלפל אדום בינוני- חתוכים לחתיכות בינוניות
1 חופן כוסברה קצוצה
1 כפית ג'ינג'ר (זנגביל) טרי מגורר דק
15 גרגירי חילבה
1/4 כפית זרעי כמון
1 כפית מלח
|
5 כפות שמן
|
אופן הכנה :
|
• מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה וכשהם מוכנים (אך לא רכים מידי) שוטפים אותם במים קרים ומניחים בצד עד עד שיתקררו.
•
מקלפים את תפוחי האדמה הקרים וחותכים אותם לקוביות בינוניות-גדולות.
•
מחממים מחבת ווק או סיר על אש בינונית ומוסיפים 4-5 כפות שמן.
•
כשהשמן רותח מוסיפים גרגירי כמון ומטגנים עד להשחמתם.
•
מוסיפים את החילבה ומטגנים 2-3 שניות.
•
מוסיפים את הצ'ילי, הג'ינג'ר והאספטידה ומטגנים עוד 5-10 שניות תוך כדי ערבוב.
•
מוסיפים את הפלפל הירוק ומטגנים 10-15 שניות.
•
מוסיפים את הפלפל האדום (גמבה) ומערבבים.
•
מטגנים עוד כ 15-20 דקות עד לריכוך הירקות (במידת הצורך ניתן להנמיך את האש).
•
כשהפלפלים מתרככים ונחרכים מוסיפים את תפוחי האדמה, מטגנים יחד לעוד כ 5 דקות ומורידים מהאש.
•
מוסיפים את הכוסברה ומערבבים בעדינות.
•
מגישים חם.
•
בתיאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|