|
|
רוטב שוקולד |
מרכיבים :
|
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
2/3 כוס מים או חלב או תפוזים
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי או קוניאק
1 חבילת חמאה (100 גר') חתוכה לקוביות
|
|
אופן הכנה :
|
• מחממים סיר על אש נמוכה ומוסיפים את הסוכר, הנוזלים והקקאו.
•
מערבבים בלי להפסיק עד שכל הסוכר נמס ומתחיל לבעבע מעט בקצוות.
•
מכבים את האש, מוסיפים לסיר תמצית וניל, ברנדי וחמאה.
•
מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה.
•
ניתן להשתמש ברוטב כקרם שוקולד לציפוי עוגות: לצפות את העוגה בשכבה אחת כשהרטב חם ונוזלי ועוד שיכבה אחרי שהרוטב הצטנן חצי שעה במקרר.
•
ניתן להשתמש כסירופ שוקולד לטבילת פירות, לצד פנקייק, למילוי פחזניות וכד'.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|