|
|
סופלה שוקולד |
מרכיבים :
|
ספריי בטעם חמאה או קוביית חמאה
3 כפות סוכר
75 גר' שוקולד מריר
1 ביצה גדולה מופרדת
1 כף שמנת מתוקה שמנה (38%)
1 כפית קמח
2 חלבונים מביצים גדולות
1/8 כפית קינמון
אבקת סוכר לקישוט
קורט מלח
|
|
אופן הכנה :
|
• מרססים שתי קעריות אפייה אישיות מחרס/פורצלן בספריי חמאה או מורחים בחמאה.
•
מצפים את שתי הקעריות עם החמאה בסוכר רגיל (בערך כפית וחצי לכול קערה) ושופכים את השאריות.
•
מחממים תנור ל-190 מעלות.
•
ממיסים את השוקולד בבן מרי או במיקרוגל (מערבבים כל 20 שניות עד שנמס), ומצננים 10 דקות.
•
בקערה נפרדת מערבבים חלמון אחד עם כף שמנת מתוקה, ומוזגים את השוקולד הנמס פנימה בהדרגה תוך ערבוב.
•
מוסיפים כפית קמח וקורט קינמון, מערבבים ומניחים בצד.
•
מכניסים לקערת המערבל 3 חלבונים וקורט מלח ומערבבים על מהירות גבוהה עד שנוצר קצף.
•
מוסיפים כף וחצי סוכר בצורה מדורגת עד שהקצף יציב.
•
מוסיפים מחצית מהקצף לתערובת השוקולד ומקפלים בעדינות פנימה.
•
מוסיפים גם את המחצית השניה ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
•
מוזגים את הבלילה לכלי החרס בערך עד 2/3 מגובה התבנית (יתכן ותזדקקו לעוד תבניות).
•
מניחים את קעריות החרס בתוך תבנית עם מים עד למחצית ומכניסים למרכז התנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 18 עד 22 דקות.
•
כשהסופלה מוכן ותפוח- מוציאים אותו מהתנור ומפזרים מיד אבקת סוכר.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|