חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
גבינת פניר
2 ליטר חלב
2 גביעי יוגורט (400 מ"ל)
2 כפיות מלח
2 ליטר מים
שמן חדש לטיגון עמוק
• שופכים את החלב לסיר גדול עם תחתית עבה ומרתיחים על אש בינונית.
• מבשלים את החלב עד לרתיחה ומידי פעם מערבבים כדי לוודא שלא נדבק לתחתית (כ-15 דקות תוך ערבוב).
• כשהחלב רותח מוסיפים את היוגורט.
• ממשיכים לערבב עד שמבחינים שהגבינה מתחילה להפרד.
• כשהמים שקופים והגבינה צפה בתוכם מכבים את האש.
• שמים על משטח העבודה תבנית שטוחה ועליה קערה גדולה.
• בתוך הקערה שמים מסננת גדולה ובתוכה בד חיתול.
• שופכים את הגבינה לתוך הבד, מרימים את הבד וסוחטים היטב עד שמתקבלת חבילה הדוקה.
• מניחים את החבילה הסגורה על גבי התבנית ושמים עליה את הסיר הכבד עם הנוזלים שנותרו (או כול כלי כבד).
• מניחים לפניר לנוח עם הכובד עליו משך כחצי שעה.
• לאחר חצי שעה הפניר כבר נראה כמו גוש גבישי.
• חותכים את הפניר לקוביות (כמו גבינת פטה).
• להשלמת התהליך מטגנים את הפניר בשמן חדש עמוק עד השחמה וכאשר הקוביות שחומות מעבירים אותם לקערה מלאה 2 ליטר מים עם שתי כפיות מלח.
• משאירים את הפניר במים כשעתיים - ככל שהגבינה תשהה יותר בתוך המים כך היא תתרכך יותר ותספוג מליחות.
• ניתן גם לטגן את הפניר במחבת טפלון עם מעט שמן או לא לטגן כלל בהתאם למתכון.
• מוסיפים את הפניר לסלט או לתבשיל.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים