|
|
גבינת פניר |
מרכיבים :
|
2 ליטר חלב
2 גביעי יוגורט (400 מ"ל)
2 כפיות מלח
2 ליטר מים
שמן חדש לטיגון עמוק
|
|
אופן הכנה :
|
• שופכים את החלב לסיר גדול עם תחתית עבה ומרתיחים על אש בינונית.
•
מבשלים את החלב עד לרתיחה ומידי פעם מערבבים כדי לוודא שלא נדבק לתחתית (כ-15 דקות תוך ערבוב).
•
כשהחלב רותח מוסיפים את היוגורט.
•
ממשיכים לערבב עד שמבחינים שהגבינה מתחילה להפרד.
•
כשהמים שקופים והגבינה צפה בתוכם מכבים את האש.
•
שמים על משטח העבודה תבנית שטוחה ועליה קערה גדולה.
•
בתוך הקערה שמים מסננת גדולה ובתוכה בד חיתול.
•
שופכים את הגבינה לתוך הבד, מרימים את הבד וסוחטים היטב עד שמתקבלת חבילה הדוקה.
•
מניחים את החבילה הסגורה על גבי התבנית ושמים עליה את הסיר הכבד עם הנוזלים שנותרו (או כול כלי כבד).
•
מניחים לפניר לנוח עם הכובד עליו משך כחצי שעה.
•
לאחר חצי שעה הפניר כבר נראה כמו גוש גבישי.
•
חותכים את הפניר לקוביות (כמו גבינת פטה).
•
להשלמת התהליך מטגנים את הפניר בשמן חדש עמוק עד השחמה וכאשר הקוביות שחומות מעבירים אותם לקערה מלאה 2 ליטר מים עם שתי כפיות מלח.
•
משאירים את הפניר במים כשעתיים - ככל שהגבינה תשהה יותר בתוך המים כך היא תתרכך יותר ותספוג מליחות.
•
ניתן גם לטגן את הפניר במחבת טפלון עם מעט שמן או לא לטגן כלל בהתאם למתכון.
•
מוסיפים את הפניר לסלט או לתבשיל.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|