|
|
אורז גובינדה |
מרכיבים :
|
250 גר' כרובית חתוכה לפרחים
200 גר' תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 כוסות אורז (400 מ"ל)
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות אפונה ירוקה מופשרת
2 כפיות גרגירי חרדל כהים
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
3 כפות שמן
1 כוס גבינת פניר חתוכה לקוביות (מתכון מצורף)
|
כחצי כוס שמן לטיגון
|
אופן הכנה :
|
• מחממים מחבת ומוסיפים כחצי כוס שמן חדש לטיגון חצי עמוק.
•
מוסיפים למחבת את הכרובית ומטגנים כ- 3 דקות (עד ריכוך קל והשחמה).
•
מוציאים את הכרובית מהמחבת למסננת ומכניסים לשמן את קוביות תפוחי האדמה.
•
מטגנים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים לגמרי אך עדיין בהירים.
•
מוציאים גם את תפוחי האדמה למסננת.
•
מחממים סיר בעל מכסה על אש בינונית ומוסיפים 3 כפות שמן.
•
כשהשמן חם, מוסיפים את גרגירי החרדל וכשהם מתחילים להתפצפץ (כמה שניות), מוסיפים את האורז.
•
מוסיפים את הפלפל השחור וממשיכים לטגן קלות את האורז עד שהוא מבהיר (2 דקות).
•
מוסיפים לסיר את המלח ו- 3 ו-1/3 כוסות מים רותחים. (660 מ"ל).
•
מוסיפים את האפונה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
•
מורידים ללהבה הקטנה ביותר ומכסים את הסיר.
•
מניחים לאורז להתבשל 20 דקות בלי לפתוח את המכסה.
•
כשהאורז מוכןמשאירים אותו עם מכסה סגור עוד 10 דקות.
•
פותחים את המכסה ומפרידים את גרגירי האורז.
•
מערבבים פנימה בעדינות את תפוחי האדמה, הכרובית, קוביות הפניר והפטרוזיליה הקצוצה.
•
מגישים חם.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|