|
|
עוגת תפוחים בחושה בדבש |
מרכיבים :
|
לציפוי : 2 תפוחי עץ בינונים
4 כפות חמאה או מרגרינה
3/4 כוס סוכר חום בהיר
2 כפות תרכיז סיידר (או תמצית להכנת מיץ)
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס דבש
לבצק:
1 כוס סוכר חום דביק
3/4 כוס שמן
2 ביצים גדולות
|
2 כפות תרכיז סיידר
•
1 ו-1/2 כפיות קינמון
•
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
•
1/8 כפית ציפורן טחון
•
1/2 כפית מלח
•
1 כפית סודה לשתייה
•
1 ו-1/2 כוסות קמח
•
1 תפוח עץ גדול מקולף וקצוץ דק לקוביות או מגורד
•
ספריי שמן בטעם חמאה
|
אופן הכנה :
|
• מחממים תנור ל- 180 מעלות.
•
גוזרים עיגול מדוייק של נייר אפייה ומצפים את התחתית של תבנית בקוטר 24.
•
מרססים את הנייר ואת התבנית בספרי שמן בטעם חמאה.
•
חותכים את הכיפה של תפוח אחד, יחד עם הגבעול ומניחים אותו הפוך (גבעול כלפי התבנית) במרכז התבנית.
•
מקלפים את מה שנותר מהתפוח ואת התפוח הנוסף ופורסים לרצועות.
•
מסדרים את כל רצועות התפוח בצורה של מניפה מסביב לכיפת התפוח על התבנית.
•
להכנת הסירופ: מחממים בסיר על אש נמוכה 4 כפות חמאה, 3/4 כוס סוכר חום, תרכיז סיידר, קינמון ודבש.
•
מערבבים היטב עד שהסוכר נמס ומניחים בצד.
•
להכנת הבצק: טורפים יחד את השמן, סוכר חום, 2 כפות תרכיז סיידר, 2 ביצים, מלח ותבלינים.
•
ניתן לטרוף עם גם ידנית 2 דקות בקצב בינוני.
•
מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה ומנפים אל תוך הבלילה בהדרגה.
•
מערבבים היטב וכשהבלילה חלקה מוסיפים את תפוח העץ המגורד ומערבבים.
•
שופכים חצי מכמות הסירופ החם על התפוחים.
•
שופכים את הבצק על התפוחים המצופים בתבנית.
•
מכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 45 דקות.
•
כאשר הקיסם שהכנסנו למרכז העוגה יוצא נקי העוגה מוכנה.
•
נותנים לעוגה להצטנן מעט, והופכים אותה על כלי הגשה.
•
מצפים את העוגה בשארית הסירופ ומגישים.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|