|
|
עוגת דבש ושמרים |
מרכיבים :
|
2 כוסות קמח
2 כפות חמאה נוזלית מומסת
1/2 כפית שמרים מומסים בכמה כפות מים
2 ביצים גדולות
קורט מלח
2 כפות צימוקים
1/2 כוס מים פושרים (בערך)
1 כפית שמן
לציפוי: 1 חלמון ביצה
דבש להגשה
|
חמאה לציפוי התבנית
|
אופן הכנה :
|
• שמים בקערה את הקמח, מוסיפים חמאה נוזלית וביצים.
•
מוסיפים קורט מלח, צימוקים ואת השמרים המומסים.
•
מעבדים את הבצק ומוסיפים בהדרגה מים פושרים עד שמקבלים בצק גמיש ואחיד.
•
אם הבצק קשה מוסיפים כפית שמן.
•
כשהבצק מוכן, עוטפים את הקערה עם גוש הבצק במטלית לחה ושמים במקום חמים ל- 45 דקות.
•
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשנים או לארבע חלקים.
•
יוצרים מכל חתיכת בצק לחמניה עגולה ומסדרים את העוגות על תבנית מצופה במרגרינה או חמאה.
•
מושחים כל עוגה במעט חלמון ביצה בעזרת מברשת ומניחים בצד לעוד 20 דקות.
•
אחרי 20 דקות, אופים את עוגות הדבש בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות משך 25 דקות.
•
כשהעוגות מוכנות, מוציאים אותן מהתנור ומצננים.
•
חותכים את העוגות לפרוסות משולשות ומניחים בקערית הגשה.
•
מזלפים מעל פרוסות העוגה דבש בנדיבות (אפשר להוסיף גם סירופ מייפל), ומגישים עם פרי טרי.
•
בתאבון.
|
|
|
|
לחץ להדפסת המתכון
Rotev.co.il-מתכונים בוידאו
|
|