חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
צ'אפטי
3 כוסות (600 גר') קמח מלא
3/4 כפית מלח
200-300 מ"ל מים (בערך כוס - כוס ו-1/4 )
קמח לקימוח (אפשר קמח לבן)
חבילת חמאה מומסת למריחת הצ'אפטי
• שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את המלח ומתחילים להוסיף מים.
• לשים את הבצק תוך כדי הוספת מים (1/4 כוס כל פעם), עד שמתקבל בצק רך גמיש ומעט דביק.
• מכסים את הבצק בקערה עם מגבת לחה ומניחים לו לנוח 1/2 שעה.
• לאחר מכן מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומעבדים עוד כמה דקות.
• קורצים מהבצק כמה כדורים בגודל של כדורי כף בערך.
• לוקחים כל כדור בין הידיים ולשים אותו תוך לחיצות ושחרור כ- 20 שניות.
• לאחר הלישה, מצפים כל כדור בקמח ומרדדים אותו לעלה בצק עגול בעובי 1-2 מילימטר.
• להכנת הצ'אפטי: מחממים מחבת על להבה בינונית, וכשהמחבת חמה מניחים עליה עלה של צ'אפטי (ללא שימון).
• לאחר כמה שניות כאשר הקצוות מתרוממים, הופכים את העלה לצד השני.
• אחרי 10 עד 30 שניות (בהתאם לחום של המחבת), יווצרו בועות על פני הצ'אפטי וסימני חריכה חומים.
• בשלב זה מסירים את הלחם מהאש עם מלחציים לבישול ומניחים אותו על גבי להבה גלויה כמה שניות עד שהוא מתנפח.
• לאחר ההתנפחות, הופכים את הצ'אפטי צד וקולים גם את הצד השני 10 שניות על אש גלויה.
• כשלחם הצ'אפטי מוכן, מוציאים אותו מהאש ומניחים עוד עלה במחבת וחוזר חלילה.
• ממשיכים לרדד כדורי בצק ולהכין בסרט נע עד שהבצק נגמר.
• לאחר שכל הצ'אפטי מוכנים, מומלץ למרוח אותם במעט חמאה מומסת או חמאה מזוקקת (ג'י).
• מגישים לצד מנה עם רוטב או סלט.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים