חפש מתכון
מתכונים לחג מתכונים קלים מתכוני בריאות מתכונים לילדים מתכונים דיאטטים טיפים לבישול מתכוני עמים מתכונים בוידאו מתכוני שפים מילון אוכל




מתכונים לפי מרכיבים
אבוקדו  אפונה  בטטה  ביסקוויטים  ברוקולי  בשר טחון  דבש  דלעת  חזרת  כרוב  מנגו  פטריות  קוסקוס  קינואה  רימונים  תרד 

אתרי מתכונים
לחץ להדפסת המתכון
סמוסה
700 גר' כרובית חתוכה לפרחים קטנים
2 כוסות כוסברה קצוצה
250 גר' תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
200 גר' גרגירי אפונה ירוקה מופשרת
4 כפות פלפל צ'ילי ירוק קצוץ (לא חובה)
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 ו-1/2 כפיות גרגירי חרדל שחור (או רגיל)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אספטידה (לא חובה)
1/3 כפית זרעי כמון
4 כפות שמן
• 1 ו-1/2 כפיות מלח
• לבצק:
• 1/2 קילו קמח
• 1/2 כוס שמן
• 1/2 כפית מלח
• 2/3 כוס מים (בערך)
• בקבוק שמן לטיגון עמוק
• מחממים סיר טפלון או ווק עם 4 כפות שמן על אש בינונית וקולים את זרעי הכמון 30 שניות.
• מוסיפים גרגירי חרדל ומערבבים כמה שניות עד שהם מתפצפצים במחבת.
• מוסיפים את הצ'ילי ומערבבים כמה שניות.
• מוסיפים את הג'ינג'ר וממשיכים לערבב.
• מוסיפים את הכורכום ואספטידה ומטגנים כמה שניות.
• מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומטגנים אותן בתבלינים עד שהן משחימות מכל הצדדים (כ- 10 דקות).
• מוסיפים גם את פלחי הכרובים ומקפיצים יחד עם התבלינים עוד 2 דקות.
• מוסיפים לסיר 2 כוסות מים ומכסים עם מכסה.
• מאדים את הכרובית ותפוחי האדמה כ- 10 דקות ובאמצע מערבבים מידי פעם ובודקים שלא חסרים נוזלים.
• לאחר 10 דקות מוסיפים את האפונה ומלח, מערבבים ומבשלים עם מכסה עוד 10 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
• להכנת הבצק, שמים בקערה 1/2 קילו קמח, 1/2 כוס שמן, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כוס מים.
• לשים את הבצק היטב משך כ- 10 דקות (אם יש צורך מוסיפים עוד מים) עד שמתקבל בצק גמיש וקשה.
• כשמילוי הירקות מוכן, מסירים אותו מהאש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבים ומצננים בין 10 - 20 דקות.
• בנתיים מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים ומרדדים כל כדור לעיגול בצק בעבי 2 מילימטר.
• חותכים כל עיגול במרכז לחצי כך שמתקבלים 24 חצאי סער.
• מצמידים את שני קצוות הבצק אחד על השני ויוצרים מעין קונוס בצק מכל חתיכה.
• בתוך הקונוס של הבצק, מוסיפים כף מילוי וסוגרים בהדבקה.
• ניתן לסגור בצורה מסורתית לסמוסה כך שתראה כמו צדף (ראו בסרטון).
• לטיגון הסמוסות, מחממים מחבת או סיר עם שמן עמוק.
• כשהשמן רותח, מניחים בתוכו את הסמוסות המוכנות.
• אחרי כמה דקות הופכים את הסמוסות ומורידים לאש נמוכה (אך עדיין שומרים על רתיחה).
• כשהבצק של הסמוסה מתקשה ומשחים מעט, מוציאים את הסמוסות לנייר סופג.
• חוזרים על הפעולה ומטגנים כל סמוסה 2-3 דקות מכל צד.
• מגישים את הסמוסה חמה כמנה ראשונה או עיקרית.
• בתאבון.


לחץ להדפסת המתכון

Rotev.co.il-מתכונים בוידאו


⇧חזור למעלה   מתכונים בוידאו Rotev   אודותינו    תנאי שימוש    מדיניות פרטיות   צור קשר
Copyright ©2008 Rotev.co.il All rights reserved


⇧חזור למעלה


לדף הבית - רוטב מתכונים